Свободата днес и тук 02 Октомври 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

На път към нов Възродителен процес

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Емил ГЕОРГИЕВ, Площад Славейков


Затъпяваме бързо, неусетно дори – само за броени дни, тайно и полека деградирахме с няколко века.

Не мога да си обясня по друг начин призивите „да не леем сълзи и сополи в пристъпи на либерална жал по детски трупчета, докато Европа загива, премазана от мюсюлманските пълчища“ и сравненията на бежанците с „бълхи, кърлежи и глисти“, нападнали чистите ни християнски тела.

До вчера всички се смеехме на Волен и неговите антиамерикански опорни точки, очевидно спуснати от Москва. Днес голяма част от тези, които се смееха най-много, вече маршируват в един идеен строй заедно психопатичния лидер – в битка с бежанците, планиращи да превърнат Европа в халифат по американска поръчка.

Телевизиите бълват бежански репортажи от Македония, Италия, Гърция, Унгария…, докато всички повярват, че „континентите се преместват“, както ни обясни една от най-популярните дами на българската аналитична и журналистическа мисъл онзи ден. Но колко бежански репортажи видяхме от Турция, Ливан, Йордания, Ирак и Египет – страните, които са приели огромното мнозинство от бягащите от войната сирийци?

Междувременно все повече българи започват да се питат – след като американците са способни да разбиват цели държави и континенти, без да им мигне окото, защо да не са способни да бомбардират с екскременти прекрасното ни Черноморие и неговата най-ценна придобивка – руския турист?

От тук до оправдаването и одобряването на така наречения Възродителен процес – „за да не изчезне българската нация, претопена от цигани и турци“ има само една крачка. И повечето вече сте я направили. Неусетно.

Достатъчно е да се намери някой нов Волен, малко съобразителен от стария, който да не налита на бой срещу случайни пешеходци, стюардеси, френски дипломатки и репортерчета – и ще тръгнем към 1985-та.

Не знам за вас, но лично аз бих се притеснил много силно, ако се окаже, че имам еднакво политическо мислене с настоящия Сидеров, Симеонов или бъдещия им по-обигран наследник.

Най-притеснителното обаче не го каза някой политик, а някакъв най-обикновен, безименен човечец в тв репортаж: „Ние сме християни, на нас бежанци не ни трябват“. Страшното е, че го каза безплатно и съвсем искрено.

Дори и да повярвате в поредната конспиративна теория за големия лош свят, който се опитва да унищожи България, православието, християнството – изборът пак не е много сложен.

Ако на едната везна са поставени Родината и Вярата, а на другата – най-обикновената проста човещина, нямам никакво съмнение кое ще избера. Това, без което всичко друго губи смисъл.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional