Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Хибридна война: Русия в акция, набира български студенти, на Кремълска издръжка

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

Представителя на Русия Роберт Шестаков и омбудсманът Расим Муса, снимка: kardjali.bgvesti.net

 

Кампанията стартира от бастиона на Доган – Кърджали, ДПС се ангажира с инициативата

Посолството на Руската федерация в България е предприело нова акция на хибридна война. Старитирала е разяснителна кампания за прием на български студенти в руски висши учебни заведения, които ще бъдат на издръжка на федералния бюджет. Именно поради тази причина днес в Кърджали на посещение е бил първият секретар на посолството и представител на Министерството на образованието и науката на Руската федерация Роберт Шестаков, информира kardjali.bgvesti.net. Първата му среща е с обществения посредник за областта - омбудсмана Расим Муса. Дипломатът и омбудсманът се договориха да си сътрудничат, за да се популяризира програмата на руското правителство за прием на български студенти.

Гостът твърди, че общественият посредник на Кърджали вече е съдействал за привличане на кандидат-студенти от общината за учебната 2015-2016 г. Роберт Шестаков декларира, че през учебната 2016-2017 г. Руската Федерация ще приеме 200 български студенти, което е с 50 повече от тази година. Те ще имат достъп до 1000 руски ВУЗ-а ,включително и до най-престижните, които са в Топ 10, но неизвестно на коя класация. Голям интерес има към Московския университет „Ломоносов“.

Неслучайно стартът на рекламната кампания на „братушките“ тръгва от бастиона на Доган – Кърджали, където населението продължава да се държи във феодално подчинение и мизерия, а образователното ниво затъва с всяка измината година. Преди няколко месеца беше разкрито от просветното министерство, че отличниците от Кърджалийско, обявени за първенци на миналогодишните матури са фалшиви. Децата нямат знания, но с помощта на учители са получили верните отговори. Всъщност руското безплатно обучение е именно насочено към тези деца, с фалшиви отлични дипломи. Измамата в образованието им ще продължи, но в Русия. Всъщност през последните 25 години стремежът на всички родителите и деца в България е насочен към американското и европейското образование, които гарантират високи стандарти и възможност за реализация. Няма нито едно, ама нито едно дете на хора от така наречения елит, което да е избрало руски университет. И дъщерята на червения Кадиев тази година потегли към САЩ, а не към Москва, въпреки явната любов на баща й. Това се отнася и за всички червени принцове и принцеси, които предпочитат да харчат милиони в прогнилия запад. И сигурно имат основание, защото само преди дни компанията Quacquarelli Symonds (QS) публикувана световната класация на университетите за 2015/2016 година (виж ТУК, б.р.). В Топ 100 няма нито един руски и това едва ли е случайно.

Няма и грам съмнение, че учебното приключение в Русия гарантира просто получаване на диплома за висше образование, и то безплатно. Съвсем обаче не трябва да се заблуждаваме, че Русия прави това от едната любов към умните и талантливи българчета. Това е част от хибридната война на Кремъл за влияние в териториите на бившите социалистически държави и внедряване на свои кадри в държавното управление на чужди страни. Няма съмнение, че над 90% от тези деца ще бъдат обект на руските тайни служби, а много от тях ще останат до края на живота си зависими и подвластни на русофилството.

Всъщност в основни линии образованието в смесени райони като Кърджали и до сега означава получаване не на знания, а на дипломи. Реализацията после е гарантирана, ако си от господстващата партия – ДПС, просто ти трябва някаква диплома. Години наред в този край подобни дипломи се придобиват чрез филиалите на Славянския и Минногеоложкия. Седем от десет кърджалийци с висше образование са с дипломи от тези учебни заведения. Едното се промотира и покровителства от БСП, а другото от ДПС. Сега в бизнеса с дипоми и влияние се намесват и руснаците.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional