Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

​Скандал! Руски консул се изгаври на Царевец с Деня на независимостта

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 

Владимир Александрович Климанов

 

Владимир Климанов знаково демонстрира, че Русия е повече и над българския държавен глава

Генералният консул на Руската федерация в град Русе Владимир Александрович Климанов си позволи недопустима провокация с българската държавност в деня, в който честваме 107 години от обявяване на Независимостта.

Руският дипломат е бил днес сред официалните гости в старата столица Велико Търново. При тържественото поднасяне на венци и цветя на паметника на Независимостта на историческия хълм Царевец Климанов безцеремонно е нарушил държавния протокол на България. Това разказаха и потвърдиха Faktor.bg. пред изумени от руската наглост наши политици.

Според държавния протокол първо се поднася венецът от президента на РБ Росен Плевнелиев, който единствен се поставя отгоре на паметника. След това под него се подреждат венците на председателя на парламента, на министър-председателя, на политическите партии и коалиции, дипломатически мисии, организации, сдружения и граждани.

Към края на церемонията Владимир Климанов демонстративно заобикаля паметника и поставя венец от името на Русия върху венеца на българския държавен глава.

Всички присъстващи на церемонията са били смутени и скандализирани от недопустимото поведение на руския дипломат. Официалните държавни лица са премълчали деликатно гаврата, за да не стигне до явен скандал в празничния ден. Почти минути след провокацията на руския генерален консул, венецът, поднесен от него, е бил свален от представители на протокола на държавния глава, разказаха очевидци.

Демонстрацията на руския дипломат в деня на Независимостта едва ли е случайна и по-скоро е част от поредицата провокации, които свързаните с режима на Владимир Путин умишлено организират у нас като част от хибридната война на Кремъл. Според наши дипломати с това поведение Владимир Климанов реално се е подиграл с българската държавност, демонстрирайки знаково, че Русия е над президентската институция. Те смятат, че външният министър Митов незабавно трябва да провери скандалния инцидент и да отправи протестна нота до руското посолство в София.

Почти 10 часа след скандалния инцидент медиите мълчат за дипломатически гаф на генералния руски консул на Русе.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional