Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Може ли да се агитира със знаме на чужда държава?

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Бедров, http://clubz.bg

 

Кандидат за съветник от БСП в София реши да събира подкрепа с руския флаг

Снимка фейсбук страница на Тома Трайков

 

Предстоят местни избори. Местата в Столичния общински съвет са 61. Толкова са и кандидатите в листата на БСП. На 48-а позиция е Тома Мариов Трайков, представен на сайта на БСП-София като 26-годишен мениджър реклама. Линкът води към фейсбук страницата му, където Трайков агитира своите потенциални избиратели със знамето на Руската федерация. 

Онлайн "листовката" показва самия Трайков, надпис "Аз избрах Вас, а Вие - мен!" Присъстват номерата в бюлетината, логото на БСП, знамето на България и... знамето на Русия. Този факт предизвика бурни коментари в социалните мрежи. Затова потърсихме самия Тома Трайков, който любезно отговори на въпросите на Клуб Z. Първия - защо е сложил руското знаме?

"Това е от уважение към Русия, защото аз симпатизирам на Русия. Както вчера г-н премиерът Бойко Борисов каза, че обича руския народ и най-добрият външен министър в момента в света е Лавров. И те са ни освободили от турско робство. Иначе аз съм си българин и симпатизирам на Русия.

- Вие сте кандидат за общински съветник. Какво точно е посланието на двата флага за местните избори?

Какво точно е посланието на местните избори...

- Да, като сте избрал тази визия, какво е посланието ви към вашите потенциални избиратели на местните избори?

София да е зелен град, да има повече туристи, да има минерални бани, повече детски градини, повече детски площадки. Това е общо взето.

- Принципно, според вас допустимо ли е национален флаг на друга държава, не на република България, да се използва в предизборна кампания?

Дали е допустимо?

- Да.

Да има две знамена, така ли? ("То не е забранено" – казва друг глас) Еми, то по принцип забранено ли е? Къде да е забранено? ("Има ли закон?") Има ли закон или няма?

- А как бихте се отнесли, ако се появи знамето на република Турция на агитационен материал на друг кандидат?

Ако се появи на Турция на друг човек, така ли? Нещо не ви разбрах.

- Да, как бихте се отнесли, ако видите агитационен материал, на който освен българското има и знамето на република Турция?

("Не коментирай") Няма да коментирам.

А подкрепяте ли забраната за използване на чужд език в предизборната кампания?

Дали подкрепям чужд език за кампанията?

Забраната.

Не, не.

- Кое е не?

Само български.

А на кого повтаряте въпросите и кой ви помага с отговорите?

Никой не ми помага. Просто турският език е – как да кажа – е неофициален."

...

Представител на ЦИК коментира, че ако подобен агитационен материал се появи на хартия или в интернет медия, то комисията ще има основание да се самосезира. Фейсбук обаче е извън регулацията.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional