Свободата днес и тук 19 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Кой? (и неговите приятели в чужбина)

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Владимир Левчев, в. Дневник

Бившия заместник-председател на ДПС, както и на Народното събрание, Христо Бисеров беше оправдан в края на 2015 година по обвинения за неплатени данъци и недекларирани валутни сделки.

Съдия Колева е обяснила, че само на базата на събраните доказателства не е имало как Бисеров да бъде осъден. И това далеч не е първия подобен случай на оправдателна присъда поради липса на доказателства.

Прокуратурата у нас като че ли се грижи повече за опазването на своята собствена власт от реформаторорски идеи

отколкото за опазването на закона. И полицаи организираха неотдавна протести за запазване на собствените си привилегии. Добре, полицаите трябва ди има високи заплати. Но трябва и да си вършат добре работата.

Как те се борят с битовата престъпност? А колко висши мафиоти или корумпирани политица бяха осъдени и реално вкарани в затвора в България? Да бяха вкарали поне един, ей тъй от кумова срама!

Делян Пеевски, който беше дори готвен за шеф на ДАНС по време на кабинета "Орешарски", изглежда е свързващото звено между съдебната власт и прокуратурата и медийната власт на мафията.

Това е реалната власт на големите задкулисни пари, които от четвърт век воюват срещу европейската демокрация и правовия ред в България с цел лично обогатяване.

Въпросът винаги е бил кой се крие зад корпулентно тяло на Пеевски?

Защото никой не си е прави илюзиите, че успешният млад бизнесмен е самотен всепобеден играч и в икономиката, и в медиите, и в политиката.

Към отговора на въпроса кой ни води и последното развитие в ДПС, където, по думите на Радан Кънев, "съветското ченге" се разправи показно с "турското ченге" в навечерието на Коледа. А Пеевските медии мигновено обърнаха гарда и поведоха безпощадна война срещу довчeра възхвалявания от тях внезапно изключен лидер.

Сега лидер отново е Доган, а поводът (ако не причината) за раздора в ДПС беше декларацията за свалянето на руския самолет над Турция. Очевидно е, че

внезапният катаклизъм в ДПС е  отражение на конфликта между Турция и Русия

Българското правителство, много мъдро, не взема страна в този опасен конфликт, нито коментира вътрешния конфликт в ДПС. България желае да има приятелски отновения и с Турция и с Русия. Но очевидно някои партийни и други конци у нас се дърпат от чужбина.

И не от централата на Европейския съюз. Отношение към конфликта в ДПС, освен Пеевските медии взе и евразийска руска медия EurAsia Daily , свързана с обвинения за държавно-спонсорирана международна дезинформация.

Доган е защитен в статия в тази медия и наречен "старият мъдрец и доктор по философия", а трусът в ДПС е представен като проруска промяна в България.

Отношение в подкрепа на проруската позиция на Доган взе и Димитър Иванов - бившият шеф на Шести отдел на Шесто управление на комунистическата Държавна сигурност, а след това и вицепезидент на "Мултигруп". Той поиска Местан да бъде разследван за държавана измяна.

Истината е, че и Доган и Местан, са били кадри на бившата Държавна сигурност, чийто разпад, или полуразпад, вече четвърт век трови със смъртонсната радиация на корупцията както политическия живот у нас така и икономическото развитие на България.

Впрочем Държавна сигурност навремето извърши и т. нар. Възродителен процес срещу българските турци, а след това взе активно участие в разграбването на България от новите бизнесмени с куфарчета. Това е реалната сила, която се крие зад гърба на Пеевски.

Най-разумната държавна политика в сегашната международна обстановка на конфликт между Русия и Турция е ненамеса. Излезе съобщение, че премиерът Борисов е отказал на турския премиер да се намеси във вътрешно-партийния конфликт между Местан и Доган. Наистина между Местан и Доган трябва да се избере България.

Турция е приятелска, натовска държава, която е важна за нас и като партньор в бъдещи енергийни проекти и като помощник в борбата срещу тероризма и спирането на бежанската вълна от Сирия към Европа. Но това не значи, че Турция има право да се меси във вътрешни за страната ни проблеми и вътрешно-партийни конфликти.

С Русия имаме, и можем да имаме и в бъдеще икономическо сътрудничество от взаимна изгода, както и културно сътрудничество. Но проблемът е, че нашата кадесарска мафия има тесни връзки с Русия и сериозна зависимост, включително политическа, от Москва.

България винаги е казвала "да" на икономическото сътрудничество с Русия. Но трябва и да казва категорично "не "на антиевропейското политическо влияние, както и спъването на реформите у нас от сили, които не работят за интересите на България.

България е в Европейския съюз и това според мен е най-доброто, което ни се  случи - на всички български граждани, включително и на тези от турски произход - през последните 25 години. Това бяха

години на мъчителни промени, саботирани от олигархията, не без съучастието на Доган

А внушенията, че ЕС е едва ли не пред разпад са далече от истината. Те обслужват чужди интереси. Напротив, смятам, че бежанската криза и терористичната заплаха ще заздравят съюза.

За нас, както и за останалите европейци, няма по-добра алтернатива нито в икономическо отношение, нито от гледна точка на национална сигурност. За България ЕС е и единственият шанс да се спасим от задкулисната власт на мафията.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional