Свободата днес и тук 02 Април 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Илиян Василев за президент или премиер

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров, http://kafene.net

 

 
 


Прекалено дълго огромното множество на дясно ориентираните българи няма своя представителна партия, своя преса и свой водач.


Прекалено дълго в смисъл още от времето на злощастния СДС, когато, зареян в антикомунистическите си идеали, се сгромоляса, разяден от далновидно внедрените в него десарски оператори.


Всеки идеализъм си има цена. В този случай цената е двадесет и пет годишна политическа стагнация, която доведе страната до авторитарно ниво, водена от един полуграмотен премиер с нюх на селски пъдар.


Политическата динамика в света се променя с дни и повече никоя страна не може да си позволи простащината да тъпче на едно място, сякаш не забелязва останалите.


Тази стагнация обаче има и други измерения – тя прави от България международен парий, малко нещо малоумен или недорасъл в своята илюзорна държавност.


Както във всяка малка страна, резервът за обновяване на политическия елит е ограничен. Дясна България има нужда от водачи, от технократи и от безпрекословна ориентация към Евроатлантическата цивилизация.


От североизток лъха смразяващия студ на руското мракобесие, и то без изгледи за промяна.


Илиян Василев не е панацеята за България, но е пример за човека, който носи със себе си опит от външния свят. Такива като него в България има вече много, но те трябва да излязат на политическата сцена със съответното си кредо и да поемат организирането на дясното множество, мятащо се без посока като обезглавена кокошка.


Няма опозиция – няма демокрация! В замяна има онагляващи мафиотски ракови образувания, които, оставени да своеволничат, могат само да се радват на подарения им авторитаризъм.


Този безконтролен авторитаризъм е буквална покана за диктатура, без значение дали е субсидирана с копейки, или с червена мафиотска корупция.


По това дали една нация е способна да се бори се познава дали може да оживее.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional