Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"По какво се познава, че сме дясна партия?"

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров, http://kafene.net

Това, читателю, беше въпрос на един гербаджия, отправен неотдавна към премиера Бойко Борисов.


Да отговорим на този, както изглежда, искрен човек: «По нищо»


До тук всеки от нас вече знае, че целта му не е била да създава дясна партия, а да излъже дясното мнозинство в България. Така казано, това означава, че  целта на този човек е била национална манипулация в полза на комунистическо-десарските кръгове в България.


Не, това още не е обвинение – това е само констатация, очевидна истина за един все по-ясно видим живковист, чието най-изявено качество е безсрамието – да ни гледа в очите и да лъже.


Както обикновено, българите нямат смелостта да му го кажат в очите и търпят, тоест (пак както обикновено) те чакат някой чужденец да го направи, някой друг да им поднесе свободата. Последният от многото чужденци, който го направи, беше Даниел Кадик, директорът за Югоизточна Европа на Фондацията за свобода «Фридрих Науман», който буквално определи Бойко Борисов като шизофреник.


Възможно е българският премиер да има такива признаци, но по несвързаното и непрестанно говорене това прилича повече на биполярност, тоест циклофрения.


Възможно е той да използва дрога, но не непременно. По скоро проблемът му трябва да се търси в партийно-десарската природа на нахакан полуграмотник, натрупал самочувствието си от времето на Тодор Живковата безнаказаност. От там идва и конспиративната му природа, и ниския таван на личната му отговорност.


От там идва и пълното му неразбиране за функционирането на една демократична система, за която той тича час по час в Брюксел или другаде да подсигури политическите си трикове и да не остане сам пред критиците си.


Даниел Кадик убийствено споменава за слуховете, че  Ангела Меркел буквално е крещяла на Борисов за това, че не е присъствал по време на гласуването за съдебната реформа.


Това отдавна не е единствената му демонстрация, пораждаща съмнения за психическата му изправност – примерите станаха много и разнообразни, а някои от тях са толкова фрапантни, че хората ги очакват със зяпнала уста както се очакват пресни вицове от STAND-UP COMEDIAN.


Тия клоунски номера обаче добиват злокобен характер когато тоя човек създаде комисия за разследване на влиянието на Турция и Русия в България, а след това под натиск от Държавна Сигурност и Кремъл я разтури без никаква дейност. За неговата слабост към Русия всички знаят – той избягва всякаква лична критика към отношенията й с България и оставя това да прави всеки друг, но не и той.


Днес, когато Русия отново е подострила зъбите си за величие и световно влияние, такъв човек не е способен, или нарочно не иска, да защитава страната си от нейните опити за дестабилизация – икономическа и политическа.


Особено съмнителна изглежда и операцията по отстраняването на Пеевски, която все повече прилича на уговорка между определени политически играчи, осигуряваща постепенност за неговото безметежно  оттегляне. От тук и въпроса на кого служи българския премиер?


Нарочно или поради политическата неадекватност на Бойко Борисов, България днес се отдалечава от Европа - така както й е предписано от Москва. И при двата случая това е негово постижение, което го прави най-големия политически двоен агент за целия преходен период.

Но дори и да допуснем че не е, вредите от неговото управление придобиват катастрофални размери и без активна опозиционна съпротива могат да доведат страната до голямо зло.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional