Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Всяка крушка си има опашка. У нас често тя е свинска

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Даниел Смилов, http://clubz.bg

 

Седалището на ДОСТ ще бъде в турското посолство. За да отпаднат всички спекулации

Последната карикатура на Чавдар Николов

Даниел Смилов

"Всяка крушка си има опашка. У нас често тя е свинска", коментира политологът Даниел Смилов. Ето някои актуални събития в неговата по-необичайна интерпретация.

►По предложение на депутатите Пеевски и Цонев НС разреши на фирмите в страната да носят бурка, за да не се вижда собственикът им.

►Министър-председателят Бойко Борисов благодари на Динко и Перата за влизането на страната в световния новинарски обмен.

►Лидерът на опозицията Радан Кънев ще отговаря на 37 въпроса и питания в рамките на "петъчния" прокурорски контрол.

►Противоречивите понятия „конска опашка“ и „свинска опашка“ ще бъдат извадени от учебниците за средношколците, заявиха от МОН. Те ще бъдат заменени съответно с „пряпорец“ и „найлонова сиджимка“. По този повод учителите по биология излизат на протест.

►26 години след падането на комунизма професор Даниел Вълчев разви теорията за „единството на властта“ и илюзорността на разделението на властите в предаването „Панорама“. 

►Предстоящият конгрес на БСП ще се проведе по сценарий на известен класически филм. От партията обсъждат следните варианти. Първо, фаворитът на ветераните – „Москва не вярва на сълзи“. Второ, предложението на ръководството и младежката секция под 65 години – „Последният ергенски запой“. Трето, “Дребни мошеници“ – по настояване на пловдивската организация. И изборът на Корнелия Нинова - „Момчето си отива“. 

►Вестник „Труп“ ще бъде официално преименуван в „Прокурорски ведомости“ и ще премине от хартия изцяло на флашка.

►По случай рождения ден на г-н Цветан Цветанов в специално изявление премиерът Борисов пак му напомни, че не става за президент.

►Билетчето за градския транспорт в София става 1,60 лв. кръгло. Това се прави с цел да се стимулират способностите на населението в областта на математиката – специално събиране и изваждане. БАН доказа, че са необходими минимум три различни монети за закупуване на билетче. За съжаление на математиците СОС е отхвърлил идеята задачата да се направи още по-интересна чрез въвеждане на цени на билетчето като 1, 59 лв. или 1,73 лв. Те очакват с нетърпение времето, когато цената на билета ще стане равна на числото π – 3, 141592....

►Поради голямата чувствителност на г-н Борисов и поради нисък обществен интерес към карикатурния жанр, НОВА тв съветва художниците да се насочат към класически портретни форми в романтически или героично-епичен стил.

►Стрес тестовете за застрахователните дружества и фондовете ще се проведат след тези за банките, за да може с едни и същи пари да се преминат и двата теста.

►Министър-председателят Бойко Борисов вече ще отказва да позира на карикатуристи поради натовареност на програмата и системна липса на убедителна прилика с модела като тегло и обем.

►Седалището на новата партия на Лютви Местан ДОСТ ще бъде в турското посолство на булевард „Цариградско шосе“. По този начин ще отпаднат всички спекулации, че при опасност г-н Местан се крие там.

►Изследователи от БАН математически доказаха „Теоремата на невъзможността“ на граф Кондорсе. Според нея, ако в колективен орган с 25 членове, 4/5-ти не стават за нищо, не е възможно да бъде съставено смислено и работещо мнозинство чрез разделянето му на две колегии. 

►Нова тв не участва в конспирация за сваляне на правителството, заяви неин представител. Цензурирането на карикатурите на Чавдар Николов е било направено единствено с цел да се му се направи реклама и по технически причини.

►Всяка крушка си има опашка. У нас често тя е свинска.

  1. Заглавието и подзаглавието са на редакцията. Още текстове от Даниел Смилов може да прочетете ТУК.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional