Свободата днес и тук 19 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Москва мобилизира отпор срещу разкритията за руската роля в обесването на Левски

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

ПОКАНА НА РУСОФИЛИТЕ ЗА СЪБИТИЕ на 12 май от 17.30, ПОСВЕТЕНО НА ЛЕВСКИ ВЪВ ФИЛИАЛ НА РУСКИЯ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР В СОФИЯ.

Тя е от името на Софийския комитет “Васил Левски” и сдружението Приятели на Русия “Александър Невски” с “любезното съдействие на Дом на Москва в София ” ( ул.Г.С. Раковския 92) с цел представяне книгата на “изтъкнатия български историк Иван Стоянов” : ” “Московският славянски комитет и българското опълчение”. Посветена е на 140 години от Априлското въстание.

—————————————————————————————

Вие знаете ли колко са русофилските организации в България? Асошиейтед прес наскоро писа по повод изборите в Сърбия, че там действат 100 такива неправителствени организации, финансирани от Москва. Много ли са или не на сравнителна основа с България? Не знаем. Защото, за разлика от Сърбия, където институциите поне са си направили труда да водят отчет за каналите на руската хибридна война ( ако не да и противодействат), у нас подобна статистика няма.

 

 

Както много пъти съм писал, русофилстващите у нас отдавна са инструктирани да присвояват всяка българска светиня и да я опаковат в своята опека. Ако светинята има „русофобски” изяви, толкова по – добре. „Прощава „ им се „благородно” чрез премълчаване на този факт и изтъкване на родолюбивата й дейност – сякаш русофилство, което служи на Москва, има нещо общо с родолюбието. По важното е неприятният спомен за „русфобията” (на Раковски, Левски, Ботев, Захари Стоянов и т.н.) да бъде замаскиран с русофилско обгрижване в наши дни.

 

Ярък пример от времето на комунизма са Димитър Благоев и Георги Кирков, основателите на социализма в България, която, като всички европейски социалисти по онова време, са били яростни противници на руското мракобесие, но този факт беше „държавна тайна” на соцнаселението.

 

Процесът по насилствена русофилска асимилация със задна дата на авторитетите на българското вързаждане, който по времето на съветизираната НРБ се разпростираше предимно в рамките на т.н. съветско-българска дружба с комунистически уклон, беше трансформиран в русофилски щурм спрямо светците на българското национално освобождение, които до един, включително и късният Иван Вазов,  са българофилски трън в русофилската пета (колона).

 

Сигналът за разпространението на тази напаст даде Великото народно събрание, в което беше прокарана опорната точка да празнуваме друг национален празник с руски произход, заменил съветският 9 септември с изтекъл срок на гадност.

 

Паралелно преименуваната БСП безцеремонно заграби названието на ботевата „Дума” за препиране на опетненото заглавия „Работническо дело”

 

После се заредиха една след друга вероломни акции по кражба на българофилски престиж. Явлението беше форсирано с идването на Путин в Кремъл. В България започнаха да никнат като гъби след чернобилски дъжд русофилски фондации, дружества, комитети, а съхранените структури на творческите съюзи от времето на СССР направо бяха приобщени към тази вълна като мост към миналото „незабрадимо” ( руските забрадки в България вече стават днес все по-натрапчив атрибут на публичността, видно от репортажи по събития от църковни чествания).

 

Освен кражбата на названието на вестника на Ботев, другарите и другарките русофили му наденаха комунистически ореол още в зората на успешния за тях преход към напазаруваната икономика.

 

Те на Исус Христос посегнаха в предизборната си кампания през 1990-та година, обявявайки го за предтеча на социализма, какво остава за Ботев, който е написал „Символ верую” и следователно заслужава, според тях, партийна книжка Номер едно. Обявиха го без свян не просто за свой, нонаправо за първия комунист в България. Нищ, че е ненавиждал руското мракобесие, русофилите го опаковаха в своята бонбониера точно него най-напред.

 

Следващата им жертва посмъртно беше Стефан Стамболов. Русофилстващи другари си направиха партия с неговото име, а след това учредиха и награда „Стефан Стамболов”.За да е пълна гаврата с паметта му, първият награден се оказа тъкмо президентът Георги Първанов, „лицето на отношенията с Русия” ( по Шаренкова).

 

 

По същият начин налазиха и най-авторитетния летописец на българското национално освобождение Захари Стоянов. Бившият главен редактор на „Дума” Иван Гранитски извади отнякъде пари и създаде издателство „Захари Стоянов”.

 

 

Родоначалникът на организираното революционно движение за национално освобождение и учител по родолюбие на самия Левски, известен с пламенната си съпротива срещу руската намеса в българските дела, се вписа по наследство в тази картина чрез названието на водената академия в София, носеща негово име още от комунистическо време, когато за съпротивата му срещу руското намерение да обсеби българското освобождение са знаели само шепа доверени на режима историци и малцина други просветени българи- не и масата българи.

 

И ето че на ред е Апостола на свободата. Почувствали, че разкритията за скритата руска роля в неговото обесване клати на бесилото русофилщината в България, другарите и другарките скоростно са задействани.

 

Иво Инджев | Граф Игнатиев е истинският палач на Левски

ivo.bg/2016/02/04/граф-игнатиев-е-истинският-палач-на-ле/

4.02.2016 г. – На 6 февруари 1873 г. е обесен Васил Левски. Осъден на смърт не заради … за истинския убиец на Левски – руския граф Игнатиев, на когото …… РОД и труда на няколко поколения БЪЛГАРИ остана в техни ръце.

Защо Русия не спаси Левски – 24chasa.bg

https://www.24chasa.bg/Article/4605245

18.02.2015 г. – Cамо една сила можеше да спаси Васил Левски – великата сила … днес на годишнина от обесването да пускат статии за Левски и как некъв …. Найден Геров е получил инструкции от граф Игнатиев,на Левски да не се помага. … После се оказва, че снимката на Левски се намира в ръцете на …

На зловещия граф Игнатиев България кръсти улица … – Faktor.bg

www.faktor.bg/…/45157-pozor-na-zlovestiya-graf-ignatiev-balgariya-kr…

13.05.2015 г. – След залавянето на Васил Левски лично граф Игнатиев настоява … на граф Игнатиев с османските власти ще попадне в ръцете на …

ЛЕВСКИ Е ОБЕСЕН ЗАРАДИ ГРАФ ИГНАТИЕВ! – Pan.bg

www.pan.bg/?page=view_article&section_id=62&article_id…

Това за Левски не го знаех,че Граф Игнатиев е искал обесването му. …… на Русия секретни документи и направо в ръцете на едно МИРИЗЛИВО …

Рублофилите бранят Русия от заветите на Апостола на свободата

www.plovdivglas.bg/…/rublofilite-branyat-rusiya-ot-zavetite-na-apostola…

20.02.2016 г. – Бранейки Русия от Левски , който ясно и документирано е заявил … да не предоставяме съдбата и свободата си в ръцете на руснаците, … Дякона. Граф Игнатиев рапортува, че обесването на Васил Левски е …

​Помнете! Четирима българи пратиха Левски на бесилото

www.budnaera.com/201501/152132140.html

16.03.2015 г. – Но Левски отдавна е престанал да бъде материален образ за … комисия и са пратили хладнокръвно и съзнателно на обесване Апостола. … защото дори да не е, граф Игнатиев е правил нужното да й подскаже.

Левски е обесен, защото отказва да бъде руски шпионин и …

www.svobodata.com/page.php?pid=17284&rid=36

19.02.2016 г. – Годишнината от обесването на Васил Левски отново ни връща назад във ….. Телеграфите са в ръцете на турската власт, а мобилни телефони още … на Левски, но руският посланик в Цариград граф Н. Игнатиев …

HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: Левски е …

aig-humanus.blogspot.com/2016/02/blog-post_40.html

4.02.2016 г. – Граф Игнатиев е истинският палач на Левски, Автор: Иво Инджев. На 6 февруари 1873 г. е обесен Васил Левски. Осъден на смърт не заради революционните му …. Левски е облечен в “рубашка” и ръцете му са не …

Граф ИГНАТИЕВ е Истинския ПРЕДАТЕЛ на Васил Левски чиито паметни …

forum.clubpolitika.com › Клуб Политика › Форуми › Общество

19.02.2015 г. – 12 публикации – ‎6 автора

Истинския ПРЕДАТЕЛ на Васил Левски е граф Игнатиев, който като посланник … от него за да е сигурен, че Апостолът ще бъде обесен.

Русия щедро се отплаща на убийците на Левски | Истината.бг

istinata.bg/?p=545

18.02.2016 г. – Вече писах за коварната и двулична роля на руския посланик в Цариград Граф Игнатиев. За ролята му в процеса, довел до обесването …


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional