Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Столична община харчи милиони за кич - възкресяват величия от соца

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

Проектът ще струва около 10 млн. лева, предстои да бъде обявен конкурса

 

Тодор Живков, Леонид Брежнев, Георги Димитров и още куп величия от времето на соца заедно с техните волги и чайки може да се настанят в площада пред Централна гара в София.

Идеята е кичозният  Ретро музей от Варна да се премести в Ротондата, след като пространството бъде обновено, разкрива пред OFFNews Николай Георгиев, шеф на общинското дружество "Пазари Възраждане", което стопанисва мястото.

В началото на май проектът за реконструкция бе представен в Столична община. Реализацията му ще струва около 10 млн. лева, предстои да се обяви конкурс за неговото проектиране. 80 % от средствата ще са кредит по програма Джесика, който трябва да бъде върнат за 15 години, останалите са инвестиция на общинското дружество. По план тя пък трябва да бъде възстановена за 10 години, обяснява Георгиев. Това е и причината на бъдещите проектанти да бъдат определени ясни граници за това какво ще има на предгаровия площад. 

Идеята е пошла, защото мястото на тези величия от времето на тоталитарния режим е добре да бъдат експонирани в специален музей, а не  да се пропагандират на публични места в една европейска столица, за каквато претендира да бъде София.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional