Свободата днес и тук 21 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Протестиращите срещу "Нощните вълци" ще бъдат съдени за хулиганство

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

http://clubz.bg/41669-protestirashtite_sreshtu_noshtnite_vylci_shte_bydat_sydeni_za_huliganstvo

 

Преди това те бяха нападнати от мъже, облечени в маскировъчни дрехи и въоръжени с електрошокови палки


 

Клуб Z

Двама от протестиращите срещу "Нощните вълци" в Бургас са отведени от полицията и ще бъдат съдени по бързата процедура за хулиганство, научи Клуб Z от участници в протеста. Това са Иво Дошев и Иван Панчев. Най-вероятно провинението им е, че са издигнали плакат с изрисуван среден пръст, с който бяха планирали да посрещнат мотористите от клуба "Нощни вълци", които днес бяха в Бургас.

ПАРАВОЕННИ НАПАДНАХА ПРОТЕСТИРАЩИ СРЕЩУ "НОЩНИТЕ ВЪЛЦИ" НА ПУТИН

Единият от задържаните е член на "Протестна мрежа", съобщи на страницата си във фейсбук организацията.

Иван Панчев е човекът в тъмните дрехи, който в началото на видеото лежи на земята, а мъже с камуфлажни униформи го ритат. В края на видеото удари понася и мъж с бяла тениска - това и Иво Дошев, с когото Клуб Z успя да се свърже. Той разказа, че няколко човека се били организирали през фейсбук да протестират срещу "Нощните вълци". Имали уговорка сутринта да се съберат на бензиностанцията OMV на изхода на Бургас в посока София. Когато пристигнали на мястото, там ги чакали мъжете в униформи, които веели знамена и започнали да ги блъскат. 

Контрапротестът е организиран от "Български войнски съюз". Те твърдят, че причината за инцидента е момиче от групата на протестиращите. Пред местни медии някои от тях разказват, че те са били нападнати първи. На видеото обаче се вижда друго. 

Сред нападателите е имало и чужди граждани - най-вероятно постоянно пребиваващи в България руснаци. Веднага след началото на инцидента, на място са пристигнали шест автомобила на МВР. По-късно представители и на двете страни са отведени, за да дадат обяснения.

Иво Дошев и Иван Панчев ще бъдат съдени за хулиганство заради "провокативни плакати", но все още не знаят заради кой точно. Клуб Z получи плакатите, които протестиращите са подготвяли предварително:

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional