Свободата днес и тук 28 Септември 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Рокерите на Путин не са викинги, а са по-близо до азиатските опричници на Иван Грозни

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Д-р Любомир Канов, Ню Йорк, http://www.faktor.bg

 
 
 
 

 

Днешните руснаци, не са даже славяни, а са мордва и други подобни угри


За Викингите и за "Тервел", наричан също професор по история, с многобройни псевдоними, всъщност ченге, родом от Созопол, чиято истинска родина е ДС.

Руснаците били викинги, твърди ченгето-историк.

Всеки знае, не е нужно да си руско-съветски агент, достатъчно е да провериш общодостъпните извори, че днешните руснаци не са викинги, не са даже славяни, а са мордва и други подобни угри: блатни племена от североизточния ъгъл на евразийските земи, разположени в горите преди планините на Урал. Там, където българите ходеха навремето да секат дървесина в Коми.

Викинги са исландците.

Те са племе, което днес наброява жители колкото град Варна, но имат държава, където е създаден преди 1000 години първият Парламент в света. И които в момента имат аеролинии, университети, ред и начин на живот, от който Балканите с техните претенции за древност, могат само да се поучат. В тази сурова Северна земя, много по-неплодородна от нашата, цари спокойствие и се раждат таланти, каквито са световно известни поп звезди или най-силните тежкоатлети на Планетата, без да говорим за футбола, игра напълно унищожена в България от пост-комунстическите мафиоти.

Да, преди Магна Харта, Исландия за първи път в света създава демокрация от Западен тип. Първият Парламент е дело на исландците и впрочем, всички викинги са считали жените за равноправни с мъжете в живота, финансите и даже в боевете, които са водили. Днес, във футбола, тази нация, с население колкото град Варна, показа мъжество и сила непозната за много големи нации.

Русия всъщност носи името на малко викингско селище, което се нарича Рус, на шведското крайбрежие на Швеция, някъде срещу днешният Санкт Петербург, понякога известен като Ленинград. Руснаците не са варяги, не са скандинавци, обозначавани понякога като половци (Половецки танци!).

И никога не са били.

Тези, истинските викинги, наричат ги също варяги, са били повикани ( те са двама братя скандинавски войводи от родовете Рюрик, мисля ), да основат и организират раздираното от дрязги славянско население в държава и те са основали Киевска Русь. Не са основали 

Московията, тя е монголско изобретение. 

Същите тези варяги, като част от дружините на княз Светослав и другите скандинавски водачи от онова време, са разрушили нашите столици и са отслабили България дотам, че тя е била принудена да се свре в онези земи, които днес се наричат Македония. От наша гледна точка, това не са добри дела, но попитайте какво са сторили викингите по крайбрежието на останалите държави по тези времена. За наше съжаление, тези варяги, по-късно, като военна дружина от много силни и смели наемници, са помогнали като лична гвардия на Василий Българоубиец, дадена от Киевските князе за помощ на византийския Император, да победят, пленят и ослепят българската войска на Самуил и да сложат край на Първото Българско Царство.

Не, другарю агент Телериг, Тервел и прочие, руснаците не са викинги.

Киевските князе, да, те са.

Исландците обаче са викинги и показаха днес дух в спорта, достоен за подражание. Те са наследници на племето, което започвайки от това да бъдат кошмара на цяла Европа, от Англия, през Сицилия до Константинопол, с разбойническите си лодки и набези, след приемането на Християнството, да се превърнат в сърцевина на Европейската Цивилизация. Те са един от стълбовете на онова което днес се нарича европейска култура: от идеята за представителна демокрация, до правата на жените, през запазената поезия на сагите и любовта към поезията и изкуствата, през духът на правдивост, трудовата етика и умеятелност, та до доблестта и fair play в спорта и в начина, по който са изградили гражданските си общества.

Мотоциклетистите на Путин не са викинги, драги Телериг, те са много по-близо до азиатските опричници на Иван Грозни, независимо от западните мотоциклети на които се придвижват, отколкото до воините и моряците заселили Гренландия и открили Америка преди Колумб.

Б.Р. В неделя по bТВ историкът Божидар Димитров обяви, че руснаците не са славяни, а викинги. Коментарът му бе по повод турнето на „Нощни вълци“, които нарече туристи.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional