Свободата днес и тук 11 Август 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

По нареждане на Сталин Георги Димитров отхвърля Плана Маршал за България

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

 

Греховете на комунистите към българския народ са безброй, а 8 юли е потвърждение на това зловещо червено влияние

Преди 69 години на днешния ден българското правителство с министър-председател Георги Димитров с Решение на Министерски съвет дава категоричен отказ България да получи американска финансова подкрепа по Плана Маршал за възстановяване на Европа, след Втората световна война. На 2 юли първо отказва СССР, а България просто сляпо следва примера на годподаря си. Този факт в продължение на десетилетия бе премълчаван от социалистическата история. Решението обаче е поредното красноречиво доказателство, че страната ни остава под диктат в Съветската зона на влияние, а Георги Димитров е най-отявленият проводник на политиката на Сталин и Кремъл за България.

Ако държавата беше приела финансовата подкрепа, от която се възползваха 16 западноевропейски страни, днес сигурно щеше да изглежда по друг начин.

Планът Маршал е известен официално като Програма за възстановяване на Европа. Турция също се включва в програмата, а подкрепа е отказана само на Испания, заради режима на генерал Франко.

Планът влиза в действие за 4 фискални години, започвайки от юли 1947. През този период 13 милиарда щатски долара са отпуснати като помощ за възстановяване на европейските страни след Втората световна война. България обаче сама се отказва от тази финансова инжекция и доброволно остава под диктата на съветския ботуш.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional