Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

За охраната на България или не

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com

По молба на Министерството на отбраната НАТО ще охранява въздушното ни пространство за една седмица. Дали охраната ще продължи, зависи от нас. А Русия започна внезапни учения в Черно море. Не знам дали е точно заради това, че в продължение на една седмица два F-15 ще облитат територията ни. Русия по-скоро следва хода на мисълта си – че е заобиколена от врагове, ако съседите й не са нейни марионетки, а си позволяват да защитават своя национален интерес.

Навремето Сталин е убедил Чърчил и Рузвелт, че поляците от Люблин са законното полско правителство за сметка на тези от Лондон. Люблинските са му били послушни, а той уверява западните съюзници, че СССР се нуждае от приятелска Полша. Приятелска – в смисъл на лишена от собствена воля държава. Люблинските поляци съставят правителство след нахлуването на Червената армия в Полша през септември 1939. По-точно СССР съставя полско правителство от тях, след като досегашното такова е принудено да емигрира в Лондон. Чърчил дава заден. Непримиримостта му към съветското нахлуване в Полша на 17 септември 1939 се омекотява, а военното престъпление в Катин отива към глуха линия. За това престъпление говори и Джордж Ърл – американски пълномощен министър в България, който не успява да убеди Рузвелт. Последният му отговаря, че германците са фалшифицирали всичко.. Срамен епизод е отказът на Великобритания да допусне полско участие в парад на победата в Лондон, за да не подразни Москва.

А поляците изпълниха своя дълг пред съюзниците при Монте Касино. Изпълниха го с цената на много жертви.

Какво е изкуплението за съюз с диктатор срещу друг такъв. То е победа над единия в съглашение и компромиси с другия, че Втората световна е свършила. Но не е. Тя продължи със Студената. Разведряване, презареждане и други дрън-дрън приказки не вършат работа. Те само досипват прах в очите, че войната е свършила. С потенциала на днешните военни средства за унищожение не знам дали ще дочакаме Трета световна в буквалния смисъл. По-скоро – тя и в момента тлее като недоизгасен огън от Втората, която допусна и прие аватар на нацистка Германия за свой съюзник, с който да си разпредели сфери на влияние.

Проблемът е, че един гледа напред, а друг – в пъпа си. Един се развива свободно, друг навсякъде привижда врагове и търси агресивно обяснение. Не му е изгоден мирният живот.

Ето какво казва М.Калинин на 20 май 1941:

„Ако вие сте марксисти, ако вие изучавате историята на партията, сигурно разбирате, че основната мисъл на марксисткото учение е да извлича максимална полза за комунизма от огромните конфликти сред човечеството.”;

„..Капиталистическият свят е пълен с въпиещи мерзости, които могат да бъдат унищожени само с нагорещеното желязо на свещената война.”

Дали пък не излиза, че православният джихад всъщност не предхожда ислямския от днешно време.

Дали не му е автор. Да му е необходим ислямския като повод да се намеси и да раздаде своето „правосъдие”.. Това, което им е отнел Хитлер, като ги е изпреварил в това, за което са се готвели. И за което изискват вечен исторически дивидент, че са били на правилната страна, при положение че са сключили пакт със същия този Хитлер навремето.

За седмица НАТО ще охранява въздушните граници на България. Началото е 9 септември. Едва ли датата е избрана случайно. По-скоро разкрива перспектива за развитие, от която България беше категорично лишена на същата дата през 1944.

През тази 1944 и предхождащите я българските управници са полагали усилия да я опазят от „освобождение”, чиято цена им е била ясна.

От това – дали българското правителство ще предпочете съюзниците да охраняват границите на държавата дългосрочно, или ще наклони тежнение да вижда пожелателно в Черно море платноходки и сърфове, ще зависи много.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional