Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

СГС срещу Христо Ковачки: на стартовата линия за трети фалстарт

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

Енергийният бос и неуспелия политически лидер Христо Ковачки за трети път ще прекрачи съдебния праг, за да отговаря по обвинението за източване на 16 милиона лева ДДС.

Впрочем – грешка на езика: ще прекрачи, но няма да отговаря. Както по традиция не отговарят видните дедесари – особено когато са се отъркали в политиката и си имат приказката с видни политически мъже.

В случая политическият мъж, о който се е отъркал обвиняемия, е от виден по-виден: самият президент. Партията “Лидер” на лидерът Ковачки бе известна като гаранционна вноска за светлото политическо бъдеще на Георги Първанов – отвъд тежкия момент на раздяла с покоите на “Дондуков” 2. Полицата се оказа нефелна – вероятно не без участието на люде от отсрещната сграда, Ковачки бе обвинен преди изборите – и въпреки налетите в кампанията милиони, пропрезидентската му партийка отиде на дъното, повличайки подире си “Новото време” и станалата за посмешище ДП.

Та покрай този си политически бекграунд (въпреки изборното фиаско) делото срещу Ковачки не върви. Боксува по традиционния за българското антиправосъдие начин. Първо съдията го върна по искане на неговите адвокати – защото имало разминавания между обстоятелствена част и диспозитива на обвинителния акт – сиреч прокуратурата пак не е разбрала какво точно иска и защо го иска. Второ – адвокатите му обявиха, че на насрочената за декември дата са ангажирани и не могат да присъстват. Чака се да се разболеят. После да се разболеят вещите лица. После да се разболее и самият Ковачки. После... и тъй нататък.

Една идея за Васил Божков – Черепа – щедро му я подарявам. Тъй като в България наддаването на конни надбягвания не е достатъчно популярно, неговите букмейкъри могат да организират наддаване за резултите от съдебните процеси. Хората като нищо ще почнат да залагат за това ще бъде ли осъден мафиота Х или не. Може да има и втори пласт на наддаването – кой точно ще се разболее този път.

Ако беше реализирана тази идея, щях със сигурност да участвам в залагането. А на какво бих заложил – това се сетете сами.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional