Свободата днес и тук 24 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Шибаният Божидар Димитров

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

„Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба! Ей т'ва не мога да си обясня при този шибан народ, при тези шибани колеги - защо го правят? Ние, българите, сами ще се изядем наистина!"

Това са точните думи, употребени от Божидар Димитров по радио „Дарик”. Всеки, който се поразрови в интернет, може да попадне на директния запис и да ги чуе, произнесени с неговия глас. Както и да го увърта сега, както и да се извинява и обяснява какво всъщност е искал да каже, фактът си е факт: един български министър – при това министърът на българите в чужбина, нарича българският народ „шибан”!

За никакви „анонимни археолози” не става дума тук. (За тях се отнася друго изказване на одиозния министър: „Не знам кои са тези археолози, но само да ги науча, на овчарчета ще ми станат!”) Археолозите са подредени до шибания народ, те са само една негова още по-шибана прослойка. Става дума за изброяване или градиране на българската шибаност, а не за недоразумение, както гузно се опитваше да ни обясни Божидар Димитров пак пред същото радио с версията, че бил имал предвид завистниците от собствената си професионална гилдия.

Прочее Божидар Димитров е прав: наистина сме шибан народ, след като търпим уроди като него – които хем ни ругаят, хем се подиграват с нас, хем ни пробутват измислени кокали на Йоан Кръстителя (или още по-фантасмагорични неща – като  атомни централи, големи шлемове и прочее такива) – както справедливо отбелязва Николай Флоров в току-що публикувания си в „Свободата” коментар. Трябва веднага да добавя обаче: търпим го не само ние – търпят го и българите в чужбина, най-малкото защото се води техен министър.

Търпи го и Бойко Борисов. Странно защо. В нормалните страни министърът, който си позволи да нарича своя народ „шибан”, не би останал такъв и един ден. В случая търпението е знак за съгласие – то просто означава, че министър-председателя се солидаризира с кощунственото бесовство на своя подчинен.

Нека припомня нещо, което повечето българи очевидно са забравили: когато ГЕРБ дойде на власт, лично Бойко Борисов гарантира, че няма да допусне на каквито и да било ръководни постове бивши агенти на Държавна сигурност. Малко след това се оказа, че един от министрите в проекто-кабинета му е такъв. Той го обяви за изключение от правилото и патетично пое лична отговорност за него – което значи за неговите думи и дела.

Името на този министър бе Божидар Димитров. Очаквам прочее българския министър-председател да докаже с дела валидността на гаранциите, които тогава пое пред своя „шибан” народ. Което значи Божидар Димитров да престане да бъде министър и да си остане просто обикновен шибаняк.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional