Свободата днес и тук 30 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ЕДИН ОТ НАС!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Любен Лачански

Не, няма да ругая, ни да псувам Божидар Димитров за всичко изговорено от него през последните седмици. А и по преди. За доносите му не мога да говоря. Щото просто не съм ги виждал.И защото в интерес на историческата правда той е прав.След като негласно разрешихме на един отделно взет комплексар да ни обзовава по плажно-курортисткият си модел като шибаняци - значи сме такива. И хак ни е, разбираш ли?А и не е той виновен.

А ние…Просто така сме си възпитани.Във виновност. Да ни ругаят, да ни псуват и да ни пикаят върху иначе гордите перчеми. Особено хората, дарени с власт поради “народната” воля. Те единствено имат право да те ругаят и викат. Не стига, че ни е тежко, а и този народ ни се мотае в краката.

Освен това и Божидар Д. също така е възпитан. Ако той не те псува, него ще псуват. Който е по-първи, той печели. Ако той не мародерства с паралелни образи,светове и понятия, него ще го затрият, като потребител на вонящата база данни.

А друга няма и даже не е ясен адреса. Защото Божидар Д. е свикнал да пълзи по крокодилски по начертания си предварително агентурен път. Който е най-чист, когато е изпълнен с малки, дребни скандалчета, сексуални закачалки и потни пищимали.  По този начин ученият е научен да оцелява. Така всеки у нас е “първо мляко засукал”, както вече е добавил покойният поет.

Днес и сега всеки сладур, добрал се до клавиатурата на компютъра, се пробва да кори созополския плейбой. Че видите ли, именно той е засегнал най-нежната струна от нашия социохуманен манталитет. А в него се пощи чувството за приобщеност към великите и безсмъртните, а не към шибаните.

Обаче тръц..! Божидар Д. знае, че сме точно такива шибаняци. Че манталитетът ни е точно предателски и богохулен. До менталност. Откъде го знае ли? Ами от собствения си мажоритарен избор в парламента. Що за хора са онези, които са гласували за ренегат, ако не шибаняци и дегенерати. Манипулируеми зевзеци, за които понятия като чест, мъжка дума, партия , доверие и почтеност са нещо далечно, като Азорските острови.

Далечно… Но всеки иска да направи дребната далаверка и да иде точно там, за да усмърди точно Азорските острови със своята фолк певица, фолк салатка и битие, повече фолклорно, нежели себестойно.

 И веднага: “Аврал”! Караул! На помощ! Това крещим ние тутакси, когато ни кажат, че сме дребни и завистливи говеда, които можем да зяпаме десетилетия наред турски безмислени телесериали, но винаги ще се засуетим в неудобство, щом ни подбутнат да дадем монетка на просяка пред храма. Тогава се и присещаме и за организираната престъпност, и за мафията, и за това ,че “Трактора” бил тартор на хроми, курви и педали.

Странно е, че ставаме титанични специалисти по Библейска история, щом трябва да влезем в черквата, без да има треби или началници и телевизионни камери. Да, мощите на Св. Йоан Кръстител в Созопол са менте, а патриархът и клирът ни са ангели небесни? Така ли идва? Хойде, холан! Вярата за това е вяра, за да не е аритметика и просто тройно правило, да бъде и по-разбираемо, но къде, къде по-сложно от идеите на плажуващ гларус...

Да, Божидар Д. е маразматик, но той ни казва истината. А ние за това му се сърди. Но това е действие по повод. Мнение по въпроса. Принудена, а не реална реакция. Този и други индивиди повече от тридесет години издевателстват върху публицистиката, историята, т.н журналистика. С претенции са и към документаланата проза. Домогват се до литературата.Каквото и да значи това, и каквато и да е тя…Пишат брошурки. Множат ги. Кметове и високи чиновници ще се усмихват и ще пада тупане по гърба, той/те ще  им показва кукиш и ще се черпи с тях…Ние също ще му ръкопляскаме. Е, какви сме, ако не шибан народ ?

Не може българи,  и при това “народ”, да  канят 7 пъти за една година руски певци-псевдопатриотари с някакво име “Любэ”, които да ни пеят песни в прослава на войната като понятие и на автомат “Калашников” като такъв, а ние да им ръкопляскаме – и след това да не сме шибаняци.

Не може да идват на гастроли три пъти за година, руските военни певци и пляскари от ансамбъла на армията им “Александров”, а ние да се просълзяваме от тях и да водим внуците си, за да ги учим на патриотизъм и да не сме шибан народ!

Щом знаем какви са циците на рускинките, ще плачем и под песните им. И под танците им. И под танковете им, и под АЭЦ-ите им…

И понеже сме и сексуално озадачени, винаги ще говорим за себе си, като за “шибан” народ. Народ, който е шибан. С какво ? Това е отделен въпрос. И разбира се оръдието на скверността се доуточнява всеки един отделен път.И то от палача. Не може да затваряме опери и да възраждаме съборите на художествената самодейност в един град-музей, и да не сме шибаняци. Не може да ни боли и ние да не викаме за помощ, защото вече сме били нарочени за лъжливи овчарчета.

Е, кой ни води по лъжливата пътека? Онези, които вместо да се измият от греха, да си орежат ноктите и да се покаят, се държат за чреслата и казват: Ау, това в България, не бива да се случва, ние сме европейци! Европейци, ама не съвсем…Както пак ще добави пак покойния, но този път писател.    

В битността си на вестникар, вече три десетилетия се срещам с идиотската подлогост на газети, радио, телевизия. А в последната десетка години даже бях в редакция, чийто чорбаджия всекидневно влизаше с крилатия въпрос върху джуката си:

”Кого ще шибаме днес?”.

 Потрес и ужас! Напуснах ли ? Не…Защото не ми достигна нещо. Може би именно мъжкарството на приблудния . Защото въпреки всичко намерих и извинения, които са си валидни само за мен. Хляба, парното, детето…И други просташки неща…

Шибани, един вид. Затова и не съм притеснен от изявленията на Божидар Д., както са някои неофити на пространственото си присъствие.Защото съм се опознал като племенно понятие. Защото знам и идейната подбуда на Божидар Д. да направи подобно изказване. Това му състояние не е ново. И именно поради това не трябва да му  се обръща огромното лятно внимание, което се преекспонира в СМИ.

Шибаните СМИ. Българските СМИ. Божидар Димитров може да е скверен, но е верен. Защото е един от нас.Ето, затова не се чувствам обиден нито от Д. Нито от когото и да е.Защото важното е кой именно те квалифицира и има ли друг избор.

Божидар Д. просто няма вече избор. Но ние с вас имаме. Да не му обръщаме внимание. Като на онези американски евтини филми тупалки, дето се “фъкат” непрестанно. Представям си пък там какви полемики ще се захванат в тяхната провинциална преса. Но те не са толкова шибани комплексари. И циците на рускинките не им правят впечатление, пък и от мощи никак не се трогват, завалиите…  

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional