Свободата днес и тук 28 Октомври 2021  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Странно....

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Eдвин Сугарев

Лидерите на Синята коалиция май трябва да бъдат поздравени: най-сетне – след година и половина неяснота дали подкрепят ГЕРБ или са в опозиция – дръзнаха да наклонят везните към някаква по-малко мъглява позиция. Е – не чак съвсем, но все пак: поискаха оставките на вицепремиера Цветан Цветанов и митническия шеф Ваньо Танов – и заявиха, че ако БСП инициира вот на недоверие, ще се допитат до своите партийни форуми относно вота.

И тук впрочем е първия странен момент: за какво ще се допитат? Дали да гласуват с БСП или не? И ако става дума за демонстриране на реално опозиционно поведение, то тогава защо не поискат оставката на самия Борисов, вместо да го съветват да си изчисти името? Или защо самите те не станат инициатори на вот на недоверие – като го мотивират по по начин, по-различен от този на комунягите, които всъщност жаждуват само едно – да се върнат на власт и да подкарат България пак към Кремълската кошара?

Вторият странен момент е мотивацията. Аргументите за обръщане на политическия гард са... СРС-тата, разбира се. Те са и причина за всичките неблагополучия на Бойко Борисов – или – както изтъкна Иван Костов, “който СРС-та чете, от СРС-та умира”. От изявлението му става ясно, че той ни най-малко не се съмнява в истинността на записите, разпространени от Алексей Петров и неговите политически тролове.

Само че тук има един много специфичен момент – както не се съмнява, така и не иска оставката на премиера, а го съветва да се освободи от своя вицепремиер и своя митнически бос. Случайно да забелязвате някаква прилика? Иван Костов иска от Бойко Борисов точно същото, което иска и Алексей Петров. Само ден по-рано Тракторът отправи по подопечния си Канал 3 следната оферта към премиера: да махне Цветанов и всичко щяло да си дойде на мястото.

Дали пък някой все пак няма да се запита какво точно ще си дойде на мястото? Ами мафията ще си дойде на мястото. Контрабандните канали ще попаднат пак в правилните ръце. Всички висящи процеси ще бъдат незабавно забравени, а Алексей Петров няма да има защо да се кандидатира за президент на страната – е, може все пак, да не остане момчето без препитание, да му намерят някоя службица – шеф на ДАНС примерно.

Но нека не бъда толкова черноглед. Изглежда все пак някой си представя какво по-точно става в момента – и този някой е Иван Костов. Той дешифрира настоящото активно мероприятие с презумпцията, че ДС вече диктува дневния ред на страната, че изнасянето на записите от телефонните разговори на Ваньо Танов се води с далечния прицел премиерът да отстъпи на руските енергийни интереси в страната – и че основните режисьори на спектакъла трябва да бъдат търсени по оста Цвятко Цветков – Георги Първанов. Дори успя да си спомни сродна ситуация при неговото управление – аферата с мнимото подслушване на бившия главен прокурор, известна като “Филчевгейт”.

Изводът, направен въз основа на това ясно и точно осъзнаване, е следният: според Иван Костов премиерът Бойко Борисов има само едно решение - да освободи всички, които не са успели да се противопоставят на това – и които не са успели да спрат настоящата акция на ДС – включително вътрешния министър Цветан Цветанов и шефа на митниците Ваньо Танов.

Същите искания и същото решение се предлага от БСП.

Същите искания и същото решение се предлага и от Георги Първанов.

Както вече подчертахме, щенията и на българската мафия са идентични.

Странно. Ако Бойко Борисов се вслуша в този съвет, нещата наистина ще си дойдат на мястото, само дето той ще се превърне в кукла на конци. И няма да има пречки нито пред мафията, нито пред руските енергийни проекти. За благодарност ще бъде курдисан на президентския пост – като един истински български Медведев. А при следващите избори на власт ще дойде новата тройна коалиция – със или без ГЕРБ е все едно, но със Първанов начело – това поне може да се предвиди със сигурност.

Това ли иска Иван Костов – човекът, който имаше всички властови възможности да се справи с ДС и да ликвидира нейната тайна власт в страната ни, но – кой знае защо – не го направи? Не е ли странно – след това трагично за България несправяне тъкмо той да призовава в хор с бандюги и комуняги да бъдат отстранени други несправили се със същия проблем.

Странно...

Или може би не чак толкова.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional