Свободата днес и тук 15 Юли 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пред нас са последните избори

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Дайнов

Никой не ми помогна да намеря отговор на въпроса, който зададох миналата седмица, но аз сам си го намерих.

Причината БСП така открито да фаворизира ДПС-медийната магнатка Ирена Кръстева (все пак й дадоха имоти за стотина милиона) е толкова елементарна, че отначало ми убягна. Още от Аристотел знаем, че тираничните режими непрестанно скарват своите поддръжници – олигарсите, за да ги държат в подчинено положение. В нашия случай, БСП фаворизира Кръстева, за да покаже на своите си медийни магнати – двамата с фамилия Гергов и онзи с ордена, Манджуков – че не са венчани за тях. Че винаги могат да си намерят друг медиен приятел. И така ги накара да се умилкват с удвоени усилия, за да получат цифрови ТВ-честоти.

По този начин БСП печели отвсякъде. Кръстева (нейните вестници и ТВ7) им е лоялна, а Герговци и Манджуков ще трябва да се доказват дваж по-лоялни, за да им бъде кихнат цифров лиценз.

Тъпо, грозно, нагло и азиатско – но това е червената игра към момента. Искат медиите да са техен рупор – да им правят пропаганда, а не критика. Както е в Туркменистан, например. 

Идиотското е, че повечето от медиите, които не са в тази игра – т.е. още имат някаква независимост от правителството – си правят оглушки. Истеричната им любов към Първанов напоследък се превърна и в наклонена поза спрямо БСП/ДПС.

Смешното е, че са забравили нрава на комунистите. За червените няма приятели – те имат вяра само на онези, които са крепостно зависими от тях. И колкото и медиите да се подмазват на режима, те ще бъдат обезглавени в момента, в който това стане възможно – освен ако преди това не са се подредили заедно с Кръстева, Манджуков и Сие.

В БСП са убедени, че тяхната ера тепърва започва. И са си спретнали схемата, за да стане така. Единствената надежда е в това, че все пак ги подкрепят не повече от 1 милион идиоти – т.е. голямото мнозинство не ги ще. Важното е на изборите да се намери начин това мълчаливо мнозинство да се мобилизира и ги разкара от властта.

Може да се окаже, че пред нас са последните избори. Ако ги загубим и тях, по-нататък ще има само плебисцити за потвърждаване на народната любов.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional