Свободата днес и тук 22 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Н./ДС/ Величество се покри

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Сухиванов

Е, вече и за оределите като рилска кория фенове на Н.В.  стана ясно що за птица е Той.  Тоз, който… щеше да ни учи и да ни прави европейци, се оказа “тривиален крадльо” на държавни имоти. А кажете ми например – кой нормален индивид би предявявал претенции за връх Мусала? Не питам царедворците – тяхната приспивна песен е ясна. И доста гнусничка. Ние го пращаме да си ходи в Мадрид, пък той се засяга. Толкова години бил в изгнание... Че на кого му пука?! Да беше си останал там – в инвентара на историята. И без това нашият живот си минаваше и без него, защо ли дойде? За да ни докара най-корумпираното управление през прехода? Тепърва ще лъсне истината за преструктурирането на външния дълг, за продадената за жълти стотинки БТК и още толкова други неща. Като непостроената магистрала “Тракия”, както и огромната му лъжа за 800-те дни – вервайте, той си оправи дереджето за по-кратък срок…Че и внуците кобурги до десето коляно.

Никога не е бил симпатичен на българския народ – нито с витиеватата реторика, куха като гнил пън, нито с уверенията, че мислел за нас. Сеч на българска гора, плюл на труда на хиляди лесовъди, е това прави наш Симеончо, опустошаващ родния лес като горски пожар. Хубава си, моя горо… Беше. Преди да завилнее епичният тайфун с царско име, изтръгващ вековни смерчове, ели и борове... Интересно защо не поиска и малко плажна ивица? А? Пясъкът и крайбрежните камъни. Те го чакаха с надежда… Или БДЖ – баща му навремето е карал локомотиви. Полага му се! Абе този потомствен юнак със синя кръв е зинал като триглава ламя – ни дворци, ни поляни, ни валози, ни чукари, ни планински плата, ни звяр и природа… могат го насити!

Защо това явление нечувано не се случи в Гърция, в Турция, в Сърбия, в Румъния?! Нима там не е имало династии? Явно там не са толкова наивни и прости. Там, ако някой дойде отникъде и гледа към небето, обещавайки посред бял ден да свали звездите и рая небесен, както направи величеството на 6 април, най-много да го подпукат с камъни и дърве. А у нас – сякаш сам господ бог се спусна на бял облак. Сега се чудим, че изсичал горите, а редовите българи ги глобяват за две-три вършини.

Впрочем забравих, че той не е и никакъв българин! Заради тези пусти царски имоти беше и таз Тройна коалиция. Затова и Симеон се ослушваше като глуха свиня в боб, сакън да не споменат имотите му. А той обяснява всичко със завист, злоба и пр. Така е – българинът е завистлив, особено към този, дето им пада от небето, без никакъв принос. И особено, ако преди това са се правили на идеалисти – помним, че Симеончо нямаше никакви материални претенции. После, усул-усул, рече да си прибере едно друго. А покрай него и верните му царедворци, които случайно се оказаха от комунистическата номенклатура.

После той забрани отварянето на досиетата, защо ли – след като е такъв демократ? Пак той закри трети и четвърти блок, без да гъкне даже. Щото той действаше тогава като цар и никому не даваше обяснения. После смля съвсем политическото пространство, щото така не стана ясно НДСВ каква партия е – лява, дясна… то е ясно, камарила за доограбване на България. Жалка история.

Днес никой не жалее нито за спуканата гайда НДСВ, нито за патрона му – изборните резултати го показват. Те си избраха там една верна “блюдолизка” за председател и сега чакат да видят българите как ще реагират. Никак. На кого му пука за спуканата гайда на НСДВ? А българският съд трябва да бъде безкомпромисен и да върне на държавата ограбеното от бившото царче, барабар с лихвите. Защото той се подигра не просто с народа, а и се изгаври с надеждите му в труден момент. Към такива не бива да има снизхождение… Но него го няма в публичното пространство – сниши се, мимикрира и замълча още повече… Няма такъв човек, няма такъв проблем, нали? Няма го, бе! Абсолютна липса. Черна дупка в космоса.

 

 

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional