Свободата днес и тук 22 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Сблъсък по тъмна доба в столично заведение заради 2 млрд. долара борчСидеров: Уорлик да ми се извини, НСО да ме пази от него, US мисията: Евтин политически трик

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Мария Филева

 

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска американският посланик Джеймс Уорлик да бъде привикан в парламента, за да му се извини лично в пленарна зала. Причината – дипломатът засегнал достойнството му, а оттам – и достойнството на България. Освен това националистът поиска директорът на НСО незабавно да му осигури охрана, защото се чувства застрашен от посланика на най-мощната държава в света.

До обидата се стигнало след екшън, разиграл се по тъмно в столично заведение. Историята разказа самият Волен Сидеров пред депутатите, понеже, както обясни, ги чувствал като свое семейство.

Та от две години той се опитвал да се срещне с посланика на САЩ у нас и да му връчи сметката за четирите военни бази, които американците ползват вече пета година, без да плащат нито стотинка наем. Атакистът смята, че богата държава като Щатите трябва да си плаща. „Снощи, не щеш ли, случаят ли, съдбата ме срещна с г-н Джеймс Уорлик”, обясни Сидеров. Решил да се възползва от късмета, „защото човек трябва да реагира винаги навреме”. Срещата се случила към 22.30 часа вечерта в столично заведение. Лидерът на „Атака” отишъл на масата, на която седял посланикът, и му представил сметката – точно 2 млрд. долара. Мислел, че „ще реагира като един балансиран представител на високоразвита цивилизация”. Не се случило така – дипломатът нервно хванал папката и я хвърлил на съседната маса. След което казал: „Аз вас ще ви унищожа.”

„Никоя държава в света не би понесла някой чуждестранен посланик да се заканва на народен представител, лидер на парламентарна група, избрана от българския народ по такъв безобразен и арогантен начин. Смятам, че това накърнява достойнството на страната”, възмути се националистът.

Ето защо сред другите наказания, за които Сидеров настоява, са Външно министерство „незабавно да направи някаква забележка” на американския дипломат. Колегите му – народни представители пък да му дадат подкрепа, защото всичко, което той и хората му правят, е в името на България. Всички в държавата да започнат да си искат „дълговете, които други страни ни дължат”.

Лидерът на „Атака” направи разрез на посланическата дейност на американеца: „Откакто Уорлик е посланик на Щатите, към него има едно аборигенско отношение от страна на политици, медии, коментатори. Той се държи като генерал-губернатор, дава мнения за щяло и нещяло, междувременно успява да прояви актьорски данни, участвайки като епизодик в телевизионни сериали, изказва се по всички въпроси на българската демокрация, много често в нарушение на добрия тон – дипломатически и междудържавен”. Най-възмутително било, че „никой, никой не му прави забележка”.

От посолството на САЩ в София реагираха със следното изявление по повод твърденията на лидера на “Атака”: „Снощи, 12 май, по време на вечеря в столичен ресторант г-н Волен Сидеров, придружен от фотограф, е заговорил посланик Уорлик в опит да предизвика политически спор. Такова поведение е неуместно и неприемливо. Намаляващата електорална подкрепа на партия „Атака“ и фактът, че Посолството на САЩ отказва да се среща с членове на тази партия, са най-вероятните причини за този евтин политически трик. Посолството на САЩ не приема идеите на омраза, предразсъдъци и фанатизъм, които г-н Сидеров и „Атака“ представляват“.

Малко преди Сидеров да започне да громи американския посланик, на Уорлик му се наложи да седне на една маса с друг свой отявлен бг противник – Румен Петков. Дипломатът и бившият вътрешен министър присъстваха на представяне на управленската програма на БСП в областта на външната политика и отбраната.

 

От: http://www.vsekiden.com


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional