Свободата днес и тук 30 Ноември 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Общоруският народен фронт набира членска маса чрез административен натиск, шантаж и подкуп,

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА

 

Властите в Русия използват административен ресурс, шантаж и подкуп, за да "вкарват" насила обществените организации в Общоруския народен фронт (ОНФ) оглавяван от премиера Владимир Путин - лидер на управляващата партия "Единна Русия", твърди в. "Московский комсомолец".
    Изданието се позовава на Съюза на привържениците на "Справедлива Русия" - друга парламентарна партия, оглавяван от Сергей Миронов, водач на групата й в Държавната дума.
    Съюзът на Миронов наброява 172 обществени организации, подложени в момента на "немислим натиск" и "административен терор", заявили негови представители. Местни ръководители - членове на "Единна Русия", карали обществениците да се включват в ОНФ, като им обещавали "финансова помощ или големи неприятности, ако откажат".
    Самият ОНФ, "обективно погледнато, функционира незаконно", тъй като не е провел учредителен конгрес, няма програма, нито устав, не е създал и местни структури, коментирал Алексей Тихонов от ръководството на "мироновския" съюз.
    "Използвайки служебното си положение в интерес на "Единна Русия", чиновниците баламосват хората - смятат привържениците на "Справедлива Русия". - Същевременно идеята за Народен фронт се дискредитира и скандализира."
    Синдикатите например не са политическа организация и включват хора от най-различни партии - комунисти, социалисти, либерали. Всички тях обаче ги записват вкупом в обединение, което подкрепя само една политическа сила - "Единна Русия", посочва вестникът.
    "Първо, това е незаконно. Второ, просто е глупаво. Комунистите и либералите никога няма да подкрепят "Единна Русия", ако ще и три пъти да ги запишат в Народния фронт. Те няма да й станат нито база, нито опора. Защо ги подкарват натам с тояги и моркови?" - пита се изданието.
    "Отговорът, както винаги, се намира във финансовата плоскост. Има данни, че за създаване на Народния фронт са отпуснати 32 милиарда рубли (близо 1,15 милиарда долара - б. р.). Колкото повече хора се запишат в Народния фронт, толкова повече пари ще може да се отчетат като изхарчени - уж за да им купят моркови", обяснява "Московский комсомолец".
 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional