Свободата днес и тук 23 Ноември 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Дмитрий Медведев настоя да се сложи край на "бардака" в подготовката за срещата на АТИС във Владивосток

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА

 

    Руският печат коментира вчерашното посещение на президентаДмитрий Медведев в далекоизточния Владивосток, където ще заседават догодина лидерите на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС).
    Според "Росийская газета", държавният глава изразил безпокойство във връзка със забавения строеж на "уникалното градче", изграждано за форума, и разпоредил министърът на отбраната Анатолий Сердюков лично да пристигне във Владивосток, за да реши проблема с отчуждаването на обширните територии на министерството в околността. От хванатите в незаконни продажби на терени ще се търси наказателна отговорност, "всички ще лежат", уверил Медведев.
    Руските власти инвестират за инфраструктура в района колосални суми - общо 600 милиарда рубли (около 22 милиарда долара - б. р.), но има неясноти около финансовата рентабилност на проекта. След срещата на АТИС на острова, където се строи градчето, ще бъдат разположени Далекоизточният университет, жилищни площи и курортна зона. Според източник от градската администрация, в икономически план проектът не е рентабилен, но от гледище на Москва, АТИС се очаква да вдъхне нов живот на Далечния изток, пише вестникът.
    В Русия обаче добрите намерения по традиция се препъват в бюрократични бариери и обикновен мързел, напомня официозът. Остава близо година до срещата на АТИС през септември 2012 г., но засега "са изградени едва малко над половината обекти, новите хотели са готови само 20 на сто, а мостовете към острова - гордостта на форума, може изобщо да си останат недовършени", пише "Комерсант".
    Президентът настоял да се сложи край на "този бардак" и заплашил с наказания всички, които протакали строителството. Руските власти са изпълнени с решимост да проведат форума на всяка цена, отбелязва всекидневникът и цитира член на организационния комитет: "Дори да ни атакуват терористи или да слязат марсианци, все едно ще проведем тази среща точно във Владивосток. Ще разпънем шатри и ще я проведем. Защото за Русия това е геополитическа задача".

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional