Свободата днес и тук 17 Август 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

БОЯДИСАЙ ПАМЕТНИК!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Сухиванов

 

            Починът за пребоядисването на тоталитарните паметници трябва да се превърне във всенародно дело. Въпреки че разни комунисти, по стар табиет, пускат партенки, че те - паметниците, били държавна собственост. А може би са сакрални зони?! Ами що не вземе другарката Бокова да ги обяви за световно културно наследство?
            Пребоядисването на паметника на червената армия в София пък било “вандалски акт” и “поругаване на светини”! И това го казват членовете на БКП, /преоблякла се като БСП/ - същите тези, дето срутваха църкви, преименуваха надгробни плочи през “възродителния процес” и смениха опълченския кръст на Ботевия паметник на Околчица с петолъчка... Eто това напомнят техните паметници, които те сега искат да изтъргуват и пробутат на общественото мнение… Но с кого спорим – с няколко болни мозъка, излъчващи секрецията си чрез “Дума”? /Наричан остроумно в началото на “ прехода” – вестник “Чума”/.
            Изкуствоведи-нормативисти на “соцреализма” пък ни убеждават колко висока била естетическата му стойност! Приведени торсове с шмайзери, с изюдени физиономии, наблюдаваме по повечето мемориали на “альоши” - завоевателните  намерения на изобразените въоръжени групи са вън от съмнение. Накъде са тръгнали тези колективни хидри? Ами “да вземат властта”. Защото, както постановяваше техният Ленин: “За нас най-важен е въпросът за властта!”. /Плюс електрификацията, понеже енергийната мафия най-лесно влачи оттам…/. За какво им е властта на тези другари - същата, която те дават само с кръв? Защо им е на обущари и месари да оглавяват културни институти? Защо им бяха тези лагери на смъртта? Защо шпионираха и заблуждаваха хората, че това било в тяхна полза… Защо подгъзуваха и продължават и да днес да се кланят на Кремъл? /Само че дори в Гори свалиха паметника на недоучения семинарист Джугашвили…/. Въпроси, които “вече не били актуални”. Комунистите ще ни учат кое е “модерно” и “цивилизовано”. Те ще ни казват кое е “историята”. А да, техният гранитен екскремент бил “историята”! Същата, която те писаха с кръв. Защото, както писа и Маркс: “Из Европа броди призрак - призракът на комунизма” или по-точно - вампирът на комунизма. Не само броди, много кръв изсмука и излока. Днес адептите и агентите на комунизма ни убеждават, че трябва да не пипаме паметниците му. Знаците на една мъртва идеология и една бивша псовясала империя на злото трябва да стоят като Молохи в нашите градове, да затлачват центровете им и още да служат за оброчища за смъртоносния им култ.
            Ами многобройните гранитни чутури на комунистически функционери, шумкарчета, и барелефи, и плочи по улиците? С тях какво да правим? И те ли са “история”? История на БКП. Такава дисциплина изучаваха в университетите преди сгромолясването на комунизма. И нея ли да върнем? Щом искаме да запазим паметниците на несъществуващия “Съветски съюз”?
            Така, че грабвайте четките червената боя - и ги почвайте! Смело! Нека ги идентифицираме по този начин. Така и ще “преосмислим средата, която обитаваме” и която комунистическите идолопоклонници смятат за свое притежание во веки веков… Нека се знае, че не сме безразлични, аполитични и безпаметни, както много им се иска на другарите комунисти.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional