Свободата днес и тук 24 Ноември 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Скандалът с империята на Мърдок се разгаря

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
в. “Гардиън”, Рой Грийнслейд, 12 юли 2011 г.

Нов ден, нов шок. Разкритията за подслушването на Гордън Браун наистина са шокиращи. Не можем да намерим думи,с които да изразим колко сме шокирани.

Мръсотията избликна от закрития “Нюз ъв дъ Уърлд” и заля “Сън” и “Сънди таймс”. Централна роля във всичко това зае изпълнителният директор на “Нюз интернешънъл” Ребека Брукс.

Разкритията за децата на Браун отново насочиха вниманието към издател, който минава от криза в криза без очевидна стратегия как да се справи с тях.

Всъщност връзките му с обществеността изглеждат катастрофални и 80-годишният Мърдок, който в миналото се представяше в общественото пространство толкова внимателно, сега изглежда спря да действа рационално.

Помисли ли той достатъчно, когато прегърна Брукс и двамата се усмихнаха пред камерите в деня, когато 200 служители бяха уволнени?

Вярваше ли, че опитът да се справи с неразумното изтичане на информация е хитра маневра пред такава бъркотия с ежечасна негативна информация за компанията?

Интересуваше ли се въобще от годините измама, които станаха отличителен белег за неетично и незаконно поведение на “Нюз Интернешънъл”?

Мърдок губи контрол и ако не бъде внимателен, може и да загуби компанията си.

Акционери в Щатите са ужасени от досегашните разкрития за деянията на журналисти от “Нюз ъв дъ Уърлд”. Това предизвика падане на цените на акциите.

Сега инвеститорите от “Нюз Корпорейшън” имат още по-голямо основание да избягат. Могат ли да се измъкнат преди цените да продължат да падат?

Помислете още веднъж колко са противни хората, подслушвали за “Нюз Интернешънъл”: прослушване на гласовата поща на жертвата на убийство Мили Доулър, проникването в телефоните на родителите на една от жертвите от Сохам, слушането на телефоните на семействата на жертвите от атентата на 7 юли 2005 г. и на военнослужещи, убити в Афганистан.

Никой не е защитен от журналистите и следователите от Уопинг (квартал на Лондон, където е сградата на закрития вестник).  Дори и британският премиер.

Браун сега разкри, че в. “Сън” се добрал до медицинското досие на сина му. Вестникът  публикува история за сериозното заболяване на детето.

Данъците на Браун също станаха обект на хакерска атака.  Негови адвокати предали подробности от файловете, след като били измамени.

Истинските размери на посегателството върху личния живот на Браун са изумителни.

Има и редица други въпроси, свързани с провали в сигурността и неуспехи на Скотланд Ярд.

Скандалите следват един след друг. Не могат да се намерят достатъчно думи, които да опишат колко голям е сегашният скандал - замесени са политици, полиция и медии.

Може ли премиерът Дейвид Камерън да се справи? Не смятам, защото и за него има риск от злепоставяне. Но отсега нататък трябва да действа правилно или страната ще го накара да си плати.

Що се отнася до Мърдок, той е в разгара на медиен скандал, какъвто много често са създавали неговите вестници. Трудно е да не се насладиш на проблемите му.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional