Свободата днес и тук 24 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Убиецът хотел "Берлин" и българските идиоти

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Бакалов, e-vestnik

Басейните не убиват сами. Убиват безотговорните им стопани. Снимка: сайт на хотел “Берлин”

Трудно може да се даде някакво смислено обяснение на това, което се случи в басейна на четиризвездния хотел „Берлин” на Златните пясъци. Системата за източване на водата засмукала 13-годишното германско момиче Сара, дошла на почивка с баща си. Аспираторът на басейна нямал решетка, или тя нещо била повредена, и тръбата засмукала дете на 13 години, залепила го под водата с крайници в тръбата. Четирима мъже (вероятно след дъжд качулка) се мъчили да го отлепят от смучещата с огромна тяга тръба. Детето се удавило.

Това се случва във вътрешен закрит басейн на голям хотел, пред очите на някакви спасители. Бащата бил на плажа, оставил спокойно детето си в басейна – уж на сигурно, дори няма опасност да изгори на слънце. Дълбочината е 1,50 най-много, има хора, изглежда прекрасно.

Но българският зъл гений е способен на всичко. Това не е нещастен случай, а резултат от местния идиотизъм. По първи впечатления хора от водно спасяване във Варна са видели, че тягата, с която смуче аспираторът е ненормално голяма. Със сигурност някой е пуснал помпата на пълна мощност, при пълен с хора басейн. Детето имало такива кръвонасядания и наранявания по седалището от засмукването, че лекарите не могли отначало да разберат момче ли е или момиче.

Но не е само това - диаметърът на тръбата заради икономии бил по-малък, поради което силата на засмукването е много по-голяма – това са първи впечатления на познавачи, присъствали на огледа. Ама те не ги казват официално. Сега някаква комисия ще лъже няколко месеца, докато излезе със заключение, че виновни няма.
 

Външният басейн на хотела и храбрите спасители. Снимка: сайт на хотел “Берлин”

А то няма как да няма. Няма такъв басейн, който да засмуква хора под водата и да ги дави. Няма такива експерти, които да разрешат употребата на такова идиотско съоръжение.

Басейнът не е лицензиран за този сезон, казал шефът на водното спасяване. Тоест други идиоти са оставили басейн да работи без проверка и разрешително. След случая се оказа, че във Варна и курортните комплекси има над 220 басейна, а само 56 от тях имат официално разрешение за работа. Цяла верига от идиоти.

Бащата на момиченцето със сигурност проклина България и себе си, че е решил да дойде тук на почивка. За нещастие миналата година загубил жена си, тази - детето си. И сегашното нещастие не е в морето, където всичко може да се случи, ами в безопасния басейн на хотела, пред очите на куп хора.

Това, което се е случило в хотел “Берлин” на Златните пясъци, със сигурност ще обиколи западната преса и ще даде още едно доказателство на света, че България е опасна страна, а българите - мърлячи и убийци. Какъв трябва да си да пуснеш хора в такъв басейн с отвор за изпомпване без решетка (или със счупена – още не може да се разбере), да им пуснеш яко и помпата? По нашите курорти идиоти колкото искаш.
 

Басейнът, в който е загинало момиченцето. Снимка: сайт на хотела

Преди няколко години заснет с телефон кадър обиколи света - как български охранител, в присъствието на полицай, скача на главата на пребит на земята шведски турист, който после почина (виж тук). Пак преди време финландска студентка умря, след като я удари ток във ваната на фамилно хотелче в Стара планина - собственикът сам си монтирал бойлера, нали у нас всеки разбира от всичко. Неотдавна пък кучета убиха на улицата англичанка, решила да се пресели в България, където се смята за нормално да подхвърляш кокали и да отглеждаш глутници на улицата.

Инциденти стават по цял свят, но у нас някак са характерни. Една дива безотговорност, тъпота и всезнайковщина са обединени в твърда сплав. С такива случки се прочуваме по света, а тук никой не се е загрижил. Купонът продължава.

Медиите само описват случая и повече не им дреме. Убиецът на шведския турист от дискотеката никой повече не го потърси. Кой знае къде си припича гъза сега, сигурно се е отървал от затвор. Няма кой да провери.

Тия дни в най-големия парк в София, недалеч от стадион „Васил Левски” изнасилиха и удушиха момиче на 28, току-що приета за студентка. А в прессъобщенията на медиите пише като за някаква наркоманка или проститутка. Понеже там наблизо се събирали наркомани. Толкоз. Българската полиция, като става дума за цигани или наркомани, не ги брои съвсем за хора. И често пишат в графата наркомани или криминално проявени съвсем обикновени хора. Случаят приключи, забравете. Там, наблизо до лобното място зад оградата, играе мач и премиерът Борисов – 2 пъти седмично. Охраната му напълва алеите наоколо. Но от това паркът не става по-сигурен.

За да стане сигурен, полицията трябва да е ефективна, медиите не трябва да я оставят на мира и да не забравят такива инциденти. А не само да цитират малоумните сводки на пресцентъра на МВР.
Сега този хотел „Берлин” трябва да го затворят, да го бойкотират. И всички тия негодници, които са допуснали такава диващина, да ги осъдят на решетки.

Ще стане ли? Колкото медиите ще обърнат внимание, толкова и ще ги осъдят. В един вестник в интернет  излезе  оригинално заглавие - “Тръба глътна германче на Златните, изплю го удавено” (виж тук). Шик. Атрактивно. 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional