Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Дянков и Танов: Може да отнемем лиценза на "Лукойл Нефтохим"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Дневник

Петролната рафинерия "Лукойл Нефтохим" може да остане без лиценз. Това са заявили директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов и финансовият министър Симеон Дянков на пресконференция, съобщиха от пресслужбите на двете ведомства.

Причина за отнемането на лиценза може да се окаже фактът, че рафинерията все още не е изпълнила изискванията на наредбата за контрол на производството на акцизни стоки. Съгласно Закона за акцизите и данъчните складове, това означава рафинерията да затвори, защото производството на горива става незаконно.

Решение за лиценза Танов ще вземе, когато излязат резултатите от наблюдението, което в момента тече в рафинерията. То ще продължи 3 месеца. В това време митничари следят количествата готови горива, които "Лукойл Нефтохим" предава за дистрибуция на вътрешния пазар, както и тези, които се изнасят за чужбина.

"Ако ние им отнемем лиценза, да, де факто ще спре да функционира. Ще спре да функционира, да произвежда горива. Защото производството на горива става в данъчен склад. Когато ние им отнемем лиценза, те не могат да бъдат данъчен склад и не могат да преработват суров петрол", заяви Ваньо Танов", цитиран от БНТ.

"Ако е нужно и ако те не си изпълнят условията, ще трябва да им се отнеме за известно време лиценза, това ще стане. Няма значение дали е голяма фирма и малка фирма. Иначе по какъв начин ние можем да казваме, че изпълняваме законите", каза и Симеон Дянков, цитиран от националната телевизия.

По повод евентуалното затваряне на рафинерията финансовият министър е заявил, че пазарът е свободен и горива ще може да се внасят от други съседни държави, където също има рафинерии, съобщи Бетина Жотева, ръководител на пресцентъра във финансовото министерство. "Аз подкрепям господин Танов, а премиерът стои зад мен", е казал още Дянков за действията на митниците.

За това, че рафинерията не е изпълнила изискванията на наредбата се разбра още във вторник. По този повод тогава от компанията заявиха, че рафинерията е твърде голям обект за да се монтират всички измервателни устройства в сроковете посочени от наредбата. "За поставяне на исканите устройства, се изпълнява отделна инвестиционна програма, която трябва да приключи в края на тази година", коментираха от "Лукойл" във вторник.


       От: http://www.dnevnik.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional