Свободата днес и тук 27 Юли 2021  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Общоруският народен фронт "печели популярност, но засега не буди доверие",

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА

 

   Общоруският народен фронт (ОНФ), създаван от управляващата парти "Единна Русия" по идея на лидера й - премиера Владимир Путин, "печели популярност, но засега не буди доверие", констатира в заглавие руският в. "РБК дейли".
   Според проучване на социологическия център ВЦИОМ преди парламентарните избори през декември, днес повечето хора в Русия  знаят за ОНФ, но за кандидат-депутатите от фронта все още са готови да гласуват едва 5 на сто, пише изданието.
   Сред най-информираните за дейността на ОНФ са привържениците  на партии извън парламента, комунистите, образованите и възрастните хора. Младежите от 18 до 24 г. слабо познават фронта  - 56 на сто от тях не са чували за него преди анкетата,установили експертите.
   Голяма част от хората в Русия проявяват безразличие към новата обществено-политическа организация, сочат данните. През първата седмица от дейността на ОНФ, лансиран през май, безразличните са били 24 на сто, а днес вече са 32 процента от отговорилите, отбелязва ВЦИОМ.
   Кандидатите на ОНФ могат да разчитат, че ще ги подкрепят 20 до 25 на сто от избирателите, смята руски политолог, цитиран в материала.
   "Толкова са хората в Русия, които ще гласуват за коя да е власт; ако бъде обявено, че "Фронтът" е властта, те ще отидат и ще гласуват за техните кандидати", прогнозира експертът.
   "Единна Русия" ще тръгне на избори заедно с ОНФ - "ще застанем, разделени с тире", уточнява за "Комерсант" Андрей Исаев от ръководството на управляващата партия. Задача на партията е общият рейтинг на двете сили да достигне 60 на сто, заявява той.
   И двете политически структури "се базират върху положителния  образ на Владимир Путин" и ще се стремят да сплотят неговия електорат, за да може рейтингът им да достигне путинския, коментира за всекидневника местен аналитик.
   През последните 4 години доверието към на "Единна Русия" е спаднало поне с една трета - от 45-48 на 35 процента. ОНФ пък не  може да разчита рейтингът му да скочи поради апатията в руското  общество, твърди социолог, цитиран в материала. Според него, големи сили са хвърлени за реклама на ОНФ с цел премиерът Путин да запази своята "позиция на национален лидер, на легитимна фигура".
   Освен това, един такъв проект представлява "огромна хранилка  за апарата и политтехнолозите, чрез която може да бъде събрано огромно количество извънбюжетни пари", добавя руският експерт.
 
От: БТА

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional