Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Дестинация: Вулгария

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Капитал

България вече е на път да бъде изпреварена от Турция като най-евтина туристическа дестинация, показа изследване, огласено тази седмица. Затова експерти препоръчват вместо с ниски цени занапред страната да се рекламира с гостоприемството си. Това щеше да звучи добре, ако не бяха няколко случки от седмицата, които ни убеждават в обратното.

Пример 1: 13-годишната Сара от Германия тази седмица загина в басейна на хотел "Берлин" в Златни пясъци. Оказа се, че решетката на помпата за пречистване на водата липсва, а самият басейн е незаконен. Както впрочем и още стотици подобни съоръжения на морето. "Внимавайте с басейните в хотели в България - техните помпи могат да ви засмучат до смърт", написаха германски медии.

Пример 2: Вместо на плажа 39 деца от Русия и Украйна се озоваха в инфекциозното отделение на болницата в Бургас.  По-късно се разбра, че хотелът в Китен е бил захранван нелегално с вода от кладенец, в който имало повишено съдържание на амоняк и манган. Но това не е всичко. От хотела били конфискувани и 200 кг храни с изтекъл срок на годност.

Пример 3: Случаят на Йепе от Дания допълва картината. Той отишъл да си прегледа зачервеното гърло при лекаря в хотела си и бил таксуван 285 евро. За лекарството клацид например Йепе платил над 60 евро, при положение че пределната му цена в аптеките е около 16 евро. Оказва се, че това е масова практика с чуждите туристи по морето. Датската компания, в която гостът имал застраховка, е открила над 1100 случая на "свръхлечение" на умишлено завишени цени в България.

Излиза, че българското море нито е евтино, нито гостоприемно. В някои случаи даже е опасно за здравето. Но самото море няма вина за "черния" PR на курортите ни, виновни са лакомията за печалба на всяка цена, отсъстващата администрация, самозалъгването, че като се настроиха хотел до хотела, значи туризмът е във възход. Докато не почне затваряне на хотели за нарушения, примери като тези ще продължават да правят "реклама" на туризма ни.
 
   

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional