Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Горивата ще поскъпнат с 10%

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Лили Георгиева

Два негативни фактора се случиха едновременно- петролът поскъпна , а еврото поевтиня, което оказа влияние върху цените на горивата, каза икономистът Георги Ангелов от „Отворено общество" по Нова телевизия. Той прогнозира поне още 10 % поскъпване на горивата.

Експертът заяви, че не е сигурен дали това ще е таванът. Все още не била свършила кризата в еврозоната.

Лошите новини от еврозоната водят до поевтиняването на еврото. От нашето правителство зависят темповете на растежа на икономиката и оттам темпа на заетостта и растежа на доходите. Но в България бюрокрацията много обещава, но малко прави, обясни Ангелов.

Според икономиста, в страната ни няма чак толкова голям проблем със спекулата. Въпросът е доколко е лесен достъпът до конкурентни рафинерии. Ангелов каза, че периодът на отпуските не е причина за вдигането на цените на горивата.

По отношение на информацията, че може да бъде отнет лиценза на Лукойл икономистът каза, че пазарният дял на компанията през последните години значително е спаднал. Лукойл е единствения производител, но горива се внасят и от чужбина. Според него може би Лукойл не води добра ценова политика, след като губи пазара.

Георги Ангелов каза, че по принцип храните са обвързани с горивата, но най-близки са транспортните услуги. Много е важно цялата икономиката да бъде конкурентна, за да не рефлектира вдигането на цените на една стока директно върху потребителя.

От: http://actualno.com


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional