Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Владимира Янева - в болнични или във ваканция?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Биволъ

Вчера масово медиите занимаваха обществото с кръщенето на най-малката дъщеря на вътрешния министър Цветан Цветанов. На тези снимки от Агенция Фокус виждаме, че сред гостите на тържеството е и семейната приятелка на вицепремиера - председателката на Софийския градски съд Владимира Янева. Тя се води в болнични, след като според публикации в blitz.bg и cross.bg е била приета в психиатрията на Александровска болница с диагноза "биполярно афективно разтройство."

Източници на "Биволъ" в Съдебната палата разказаха, че въпреки, че официално се води в отпуск по болест, Янева е била забелязвана почти всеки ден да обядва в района на съда миналата седмица.

Проблемът е, че докато официално е в болнични, а всъщност празнува със семейния си приятел, Янева е оставила най-големият окръжен съд в България на самотек. Кризата се засилва от това, че никой не ръководи и Наказтелното отделение на СГС, тъй като неговата председателка Величка Цанова подаде оставка. Разрешенията за СРС-та се дават от зам.-председателя на съда Николай Димов, който е шеф на административното отделние и няма поглед върху наказателното право. Разглеждането на дела е буквално пред блокаж, тъй като постъпват множество молби на задържани подсъдими по дела на състави, чиито титуляри са в отпуск и няма кой да определи кои от присъстващите съдии да ги разгледат. от т.нар. председателски доклад - това са молби и въпроси по различни дела, които могат да бъдат разгледани само от председателя и неговият заместник в съответния ресор.

Случващото се в СГС съвпада с течащата ревизия, която Инспектората на ВСС прави на наказателното отделение на съда. По закон компетентен да разпише доклада и да изпрати възражения по него е само председателят (или отново - съответният ресорен зам.-председател.)

От: http://www.bivol.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional