Свободата днес и тук 24 Ноември 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Андерш Брайвик паркирал микробуса-бомба точно пред входа на сградата с офисите на норвежкия премиер

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА

 

       Норвежкият атентатор Андерш Брайвик паркирал микробуса-бомба, който преди седмица взриви в центъра на Осло и отне живота на 8 души, почти пред входа на сградата с офисите на  норвежкия премиер Йенс Столтенберг, под погледа на охранителите. Това съобщава в. "Дейли телеграф", цитирайки норвежкото специализирано издание "Текникс укеблад", което анализира данните от системата за мониторинг на трафика в Осло.
       Никой не спрял Брайвик, защото носел полицейска униформа. Той оставил колата-бомба и я взривил две минути след като се отдалечил.
       Системата за мониторинг на трафика в Осло регистрирала движението на две коли, наети от атентатора Андерш Брайвик в деня на двойния атентат, както и в дните преди него.
       Половин тонната бомба, предизвикала страховитите разрушения в Осло, била произведена в наетата от Брайвик ферма извън столицата. Нови разкрития показват, че Брайвик купил 32
литра самолетно гориво от два магазина миналия септември. Това гориво може да бъде използвано за производство на самоделно взривно устройство.
       Вчера в медиите се появиха снимки, които показват кратера от бомбата точно пред входа на правителствената сграда. Взривната вълна ударила подземни помещения под двора пред
сградата. Според полицията ако това не се беше случило, цялата сграда е щяла да рухне.
       Разкритията, че Брайвик е паркирал колата-бомба точно пред входа на сградата, нанасят още един удар по норвежката полиция и системата за сигурност. По-рано тази седмица стана ясно, че норвежкото разузнаване държало под око Брайвик през март, след като той купил голямо количество химически вещества от полска компания, но не предприело нищо, защото сметнало, че няма основания за подозрения.
       Брайвик е бил активен член на клуб за стрелба в Осло от почти една година.
 (БТА)
 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional