Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Митниците обжалваха временното връщане на лиценза на рафинерията

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool

От агенция "Митници" са успели да депозират във Върховния административен съд (ВАС) две жалби срещу определенията на Софийския административен съд, с които в понеделник временно бе възстановен лицензът на "Лукойл", съобщиха от агенцията в сряда. Основните мотива в жалбите са, че "Лукойл България" ЕООД има договори за доставка на горива с "Холдинг БДЖ" ЕАД и "Столичен транспорт" ЕАД и рамково споразумение с финансовото министерство н дружеството "Лукойл Нефтохим Бургас" няма отношение към тях.

"Агенция "Митници" смята, че е нарушен принципът на равенство на страните и не е предоставена равна процесуална възможност за защита. От определенията на съда ясно личи, че не са обсъдени аргументите на Агенцията във възражението по жалбата, депозирани на 01.08.2011 г. в 9.00 часа, въпреки дадения от съда кратък срок (един час) за това", се казва още в жалбите.

Според юристите на митниците магистратите изобщо не са взели предвид, че заповедта на Танов подлежи на предварително изпълнение по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) и напълно са игнорирали и "важното обстоятелството, че "Лукойл Нефтохим Бургас" АД е имало достатъчно време да подготви дейността си за работа при условия, изключващи прилагането на режим отложено плащане на акциз".

Уточнява се също, че отнемането на лиценза на рафинерията е "закономерна последица от неизправното поведение на складодържателя по отношение на задълженията, които е имал по ЗАДС, наред с всички други лицензирани складодържатели".

В 3-дневен срок ВАС трябва да насрочи заседание, на което да разгледа жалбите и в последствие да се произнесе по казуса. От думите на председателя на съд Георги Колев от вторник стана ясно, че тълкуването на двете определения от първа инстанция е разделило колегите му. Повечето от тях смятали, че трябва да се изчака произнасянето на ВАС преди рафинерията да възобнови дейността си, докато останалите били на обратното мнение.

Самият Ваньо Танов коментира в понеделник, че "положението е същото", както и преди решението на Софийския административен съд и "Лукойл" все още няма лиценз. Ден по-късно обаче шефът на митниците обърна позицията си с обяснението, че юристите му спорели цяла нощ и в крайна сметка рафинерията започна отново да извършва производство, внос и износ на горива.
 

 

От: http://www.mediapool.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional