Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Репресирани искат Парк на срама и Стена на позора в София

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
vsekiden.com

Вместо Български Лувър по-добре е да се направи Институт за националната памет. За това настояваха от Съюза на репресираните от комунистическия терор. Ветераните искат паметник на избитите от комунистическата власт – така както в София има Паметник на Съветската армия. По официални данни след 9 септември 44-та г. без съд и присъда са избити 30 хиляди души, някои от които се водят „безследно изчезнали“. Неофициално обаче се твърди, че става дума за над 100 хиляди човека.

“Малко известно е, че от 1944 до 1986 г. в страната ни съществуват около 100 концентрационни лагера и никой не знае общия брой на хората, които са загубили живота си тях”, каза Стоян Груйчев, зам.-председател на Съюза. Сега са ни известни само лагерите в Ловеч, Скравена, както и този в Белене.

Затова подкрепят проектозаконът за създаване на Институт за националната памет, внесен от синия депутат Лъчезар Тошев. Макар актът да е доста позакъснял, трябва да познаваме истината, настоя председателят на Съюза доц. Драго Михалев.

Репресираните предлагат още всички паметници на окупаторската съветска армия да бъдат поставени в Парк на срама. Там да бъде издигната и Стена на позора, върху която да бъдат изписани имената на всички престъпници, извършили терора по онова време.

От: http://www.vsekiden.com


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional