Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Алекперов ни увери, че “Лукойл“ ще си монтира измервателните уреди до декември

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool

Премиерът Бойко Борисов очаква “Лукойл“ да монтира нужните измервателни уреди до декември.  “До началото на декември ще се справят, завчера имах поръчен разговор с президента на “Лукойл“ Вагит Алекперов на включен телефон, присъстваха Дянков и  Трайков. Той човекът се извини за това, което са ни причинили с всичките тези забавяния. Увери, че в края на септември  инвестицията за около 1 млрд. лева ще бъде направена и най-късно да декември ще могат да сложат измервателните уреди“, заяви Борисов пред Нова телевизия.

Борисов заяви, че се е обадил да честити на шефа на “Лукойл“ у нас Валентин Златев за раждането на дъщеря му, но по думите му Златев не бил много доволен от това, което правителството е направило с отнемането на лиценза.  Иначе Борисов поясни, че не играе всяка вечер карти със Златев, а се е случвало “на три пъти само“.

Който се обяви срещу свой колега от кабинета, ще го махна

Борисов заяви, че около министрите няма напрежение по казуса  “Лукойл“ и се закани, че “в момента, в който някой се обяви срещу свой колега, ще го махна“.  “Аз съм им казал – ще работите заедно ,в противен случай ще ви е тежко“.

По повод разногласията между вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов  по повод “Лукойл“,  Борисов уточни, че  “Цецо  само е попитал“ дали не е редно да се каже на целия кабинет по-рано за отнемането на лиценза, за да се попълни резерва.

На въпрос защо не е направена такава предварителна координация, Борисов заяви: “Аз бях сигурен, че ще се справим и няма да има криза“. “Дори Трайков разбра от мен за отнения лиценз, въпреки, че след това той обра недоволството“, обясни премиерът.

 Иначе Борисов защити и Дянков като заяви, че го е питал за изказването му, че мнението на Цветанов за “Лукойл“ не е важно и финансовият министър обяснил, че го е казал в различен контекст.

Правителството работи на 100%, всички са “професионали по дадените теми“

“Правителството вече работи на 100%, диалогът между вицепремиерите е много добър, в отделните министерства се сработиха. Аз съм сигурен, че и във вашия екип като пият кафе някой на някой се сърди“, обърна се Борисов към водещия. 

“С изключение на жените на Дянков, Цветанов и Рашидов, аз не познавам на другитеминистри жените. Това са строго избрани от мен професионали по дадените теми“, допълни още премиерът.

Борисов продължава да настоява МВР да се откаже от даренията

Борисов отново заяви, че МВР не трябва да получава дарения, въпреки, че миналата седмица Цветанов каза, че те няма да бъдат спрени, а само ограничени.

“Бюджетът на държавата трябва да покрива всички необходимости на МВР, защото около даренията има спекулации. Така че съм се произнесъл по темата“, каза той и допълни, че бюджетът на полицията не е най-голям и се дават повече пари за образование и здравеопазване.

 На въпрос ще се върнат ли обаче вече взетите дарения Борисов заяви: “Сега да се правим на по-светци от папата... Те са събирани от всички правителства, а сега в условията на криза да ги връщаме...“. 

“Оттук нататък вътрешният министър има задачата да подреди финансите така, че да не се получават дарения“, каза Борисов.

По повод натиска, принудил полицаят, осветил покровителството над дарители на МВР, да напусне, Борисов заяви, че е говорил по случая с Цветанов, който не знаел  за случая. 

“Казах шефа на СДВР да излезе на пресконференция и да каже за отстраняването му“, каза премиерът.

От: http://www.mediapool.bg

 

 

 

 

  


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional