Свободата днес и тук 27 Октомври 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Минск не желае Москва да му промива мозъка, пише руски вестник

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА

 

    Минск не желае Москва да му промива мозъка. Изказвания на Путин обединиха власт и опозиция в Беларус, пише руският в. "Независимая газета".
   Във вторник премиерът на Русия посети младежки форум, на който един от участниците го запита дали е възможно да бъде създадена единна държава между Беларус и Русия по модела на Съветския съюз. Владимир Путин заяви в отговор: "Това а) е възможно, б) твърде желателно и в) зависи изцяло от волеизявлението на беларуския народ", напомня изданието.
   Това изказване предизвика недоволство у всички политически сили в Беларус. Официален Минск отправи сдържан сигнал, че няма намерение да подкрепи темата за обединяване. Независими експерти  обаче съзряха в думите на руския премиер проява на "имперски амбиции", посочва всекидневникът.
   "В мозъчното подкорие на всички водещи руски елити е залегнало, че  Беларус  е  недоразбирателство, че няма никаква беларуска държава и Беларус всъщност са техни земи", смята политологът Александър Класковски, цитиран в материала.
   Изявленията на Путин са "просто оскърбителни за независимата  беларуска държава и нацията", коментира опозиционерът Александър Милинкевич, бивш кандидат-президент. "Путин смята, че  управлява империя и се стреми Русия да бъде империя", твърди и Владимир Некляев, друг бивш съперник на днешния беларуски лидер Александър Лукашенко в борбата за висшия пост.
   Експертите в Минск нямат общо мнение до кого са адресирани най-вече думите на Путин - до Лукашенко, до руския електорат, изпитващ носталгия по Съветския съюз в навечерието на президентските избори догодина, или са всъщност директива за бъдещия елит на Русия, пише вестникът.
   Беларуски младеж заявил на срещата с Путин, че народът на страната иска обединение с Русия.
   "Дори официалните социолози в днешните времена на информационни войни потвърждават, че едва 3 процента от беларусите са готови да живеят в обща държава (с Русия - б. р.).  Тъй че всичко това са лъжи и промиване на мозъка в имперски дух", обобщава политологът Класковски, цитиран в "Независимая газета".
 
    (БТА)

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional