Свободата днес и тук 27 Октомври 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Стандард енд Пуърс" понижи кредитния рейтинг на САЩ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool

Международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс“ (Standard and Poor's) понижи кредитния рейтинг на САЩ за пръв път от основаването си през 1941 г. Оценката на държавния дълг на САЩ, която досега бе максималната "ААА", е понижена с една степен до "АА ", предадоха световните агенции.  

Перспективата на кредитния рейтинг на САЩ остава отрицателна, което означава, че според "Стандард енд Пуърс” следващата промяна на оценката отново ще е към понижаване. Това първата рейтингова агенция, която отказва максимална оценка на американския държавен дълг.

Другите две големи кредитни агенции - Moody's и Fitch обявиха в петък през нощта, че в момента не планират да последват "Стандард енд Пуърс" в оценяването на кредитния рейтинг на САЩ.

Решението на "Стандард енд Пуърс" дойде на фона на седмица на напрежение на фондовите пазари по света, каквато не е имало от кризата през 2008 г.

Финансовото министерство на САЩ обаче обвини "Стандард енд Пуърс", че е допуснала грешка от 2 трилиона долара при изчисленията си.

Според запознат с разговорите между агенцията и министерството, тя е представила вчера текста, с който е аргументирала решението си. Тогава финансовото министерство заявило, че има грешки в цитираните числа за целевите държавни разходи (discretionary spending), които Конгресът може да променя, без да се налагат изменения в закона за бюджета, за периода на следващите 10 години, както и грешки в съотношението между държавния дълг и БВП.

Високопоставен представител на рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс" съобщи, че понижаването на кредитния рейтинг на САЩ можело да бъде избегнато, ако страната беше увеличила по-рано тавана на дълга си.

Министрите на финансите и управителите на централните банки на страните от Г7 в събота или неделя ще проведат по телефона съвещание относно сътресенията на финансовите пазари, съобщи пред Ройтерс високопоставен европейски дипломатически източник. Според него, понижаването кредитния рейтинг на САЩ значително е увеличило необходимостта от международно координиране.

От: http://www.mediapool.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional