Свободата днес и тук 19 Октомври 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Обама е на път да не спази едно от основните си обещания, свързано с Ирак и то в навечерието на президентските избори

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
в. "Ню Йорк таймс"

 

       Министърът на отбраната на САЩ Лион Панета предлага на президента Барак Обама план за оставането на малък брой американски военни в Ирак след изтичането в края на 2011 г. на срока за изтегляне на американските войски, съобщава в. "Ню Йорк  таймс".
       Според Панета между 3000 и 4000 американски военни би трябвало да останат в страната, за да обучават местните сили за сигурност, заяви американски военен източник, пожелал да запази анонимност. Предложението трябва да бъде одобрено от Белия дом и  от иракския парламент.
   Идеята на Панета е Съединените щати да запазят в Ирак далеч по-малък контингент, отколкото искаше най-високопоставеният американски военен командир в близкоизточната страна, генерал Лойд Остин-трети. Той настояваше в Ирак да останат между 14 000 и 18 000 американски военнослужещи.
       И двете предложения са отражение на политическата действителност както в Ирак, така и в САЩ, отбелязва "Ню Йорк таймс". Идеята за оставяне на американски сили в Ирак показва още, че Обама няма да спази обещанието си да изтегли всички военни оттам. Това ще стане в навечерието на президентските избори в САЩ. Предложението за оставяне на сили в Ирак показва също, че между Обама и американските военни командири в тази страна има напрежение. Последните смятат, че Ирак все още не е достатъчно готов да се грижи сам за своята сигурност.
       Но дори и американските въоръжени сили да намалят числеността си в Ирак, ЦРУ ще продължи да има голямо присъствие в тази страна, така както и частните охранители, действащи по договор с Държавния департамент, отбелязва "Ню Йорк таймс".

 

(БТА)


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional