Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Кой се страхува от Сашо Диков?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Еми Барух

 

Реакцията на журналистическата общност в България след този позорен опит за саморазправа с един от най-отявлените критици на управлението на Борисов ще се превърне в тест за нравствена състоятелност на съсловието. Същото съсловие, което се остави да бъде атрофирано, бездарно унижено от разпасания парад на медийните магнати, сведено до бутафорна имитация на интелектуална мощ.

Мълчанието на агнетата

 

Кога и как се стигна до тук, кой и защо го допусна - това са част от въпросите, които недостойно биват подминавани и от членовете на Комисията за защита на конкуренцията, и от Управителния съвет на Съюза на журналистите в България, и от членовете на Съвета за електронни медии - този “независим специализиран орган”, в чийто устав е записано, че се ръководи “от интересите на обществото, като защитава свободата и плурализма на словото и информацията и независимостта на радио- и телевизионните оператори”...

В ловкия брътвеж на техните говорители бълбука висока доза чиновническо покорство и именно това представлява подмяна на мисията им и на смисъла от съществуването им.

Лутанията на България

В предизборна България дефицитът на свобода и плурализъм на словото е стигнал до опасни стойности, напомнящи добре познатите характеристики на едноличните режими. А опитът за саморазправа със Сашо Диков е чисто и просто обикновен фашизъм.

Атентатът, който най-вероятно ще остане неразкрит, е поредното посегателство срещу свободното слово в една страна, която се лута между безпътицата на “елита”, лицемерието на политическата класа и затихващата надежда за изход.

  От: http://www.dw-world.de


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional