Свободата днес и тук 27 Октомври 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ислямистите в Тунис и шериатът в Либия тревожат френската преса

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА


Париж, 25 октомври /
  Големите изборни успехи на ислямистите от партията Ан Нахда на първите свободни избори в Тунис в неделя и въвеждането на шериата в Либия тревожат френския печат днес, съобщава Франс прес.
   "За пореден път избори, оценени като свободни и без инциденти, дават в арабска страна безспорна победа на ислямистите", пише в. "Фигаро".
   Вестник "Либерасион" смята, че "краят на диктатурите в арабския свят рискува да качи на власт политическия ислям", защото, според вестника, "стремежът към свободата не води като с  магическа пръчка към светско общество".
   "Всеки добре вижда заплахата, която може да представлява една мощна ислямистка парламентарна група" в Тунис, въпреки че "ръководството на Ан Нахда се постара да се разграничи от неотдавнашните насилия на ислямистки движения като салафистите",  пише в. "Юманите".
   Вестник "Кроа" признава, че "въпреки тези тревожни сигнали, не трябва изобщо да се съжалява, че тираните са паднали".
   Регионалният вестник "Ест репюбликен" се пита дали "арабската пролет не е била само прелюдия към ислямистка есен".
   Друг регионален вестник, "Алзас" коментира, че "арабската пролет, която се застояваше от месеци, в неделя чу два предупредителни изстрела: времето може би рязко ще се развали".

(БТА)


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional