Свободата днес и тук 02 Декември 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пресата във Великобритания коментира старта на съдебното разследване за телефонните подслушвания

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА

 

Пресата във Великобритания коментира започналото съдебно разследване върху етиката и действията на таблоидната преса във връзка с телефонните подслушвания.
   "Гардиън" съобщава, че истинските мащаби на телефонните подслушвания от страна на "Ню корпорейшън" - най-голямата и най-мощната вестникарска група в страната - най-после са излезли вчера на яве, когато комисията на лорд Ливисън е чула от свидетел, че 28 служители на корпорацията са назовани поименно в бележките на частния детектив Глен Мълкер, специализиран в "хакването" на мобилни телефони. Сред тях е бившият редактор в "Нюз ъв дъ уърлд" Клайв Гудман, който през януари 2007 е бил арестуван заедно с Мълкер.
   Фактът, че толкова много хора фигурират в бележките на детектива, означава, че таблоидът системно се е занимавал с незаконно подслушване, посочва "Гардиън".
   В бележниците на Глен Мълкер фигурира и думата "Сън" (друг британски таблоид), но до нея не е вписано име, посочва "Гардиън". Пред разследващата комисия, която трябва да събира доказателства до февруари догодина, вчера бе казано, че "Дейли мирър" също може би е бил клиент на детектива, но това предстои да се установи. Актьорът Джъд Лоу съди "Сън" и "Дейли Мирър" за нарушаване на правото му на личен живот, допълва "Гардиън".
   "Дейли телеграф" пише, че детективът си е имал свой начин да си отбелязва имената на хората, които са му възлагали работа. Сред тях има и служители на "Сън" и "Дейли мирър". Засега няма обяснение какво са искали те от детектива, но не всички негови дейности са били незаконни.

   (БТА)


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional