Свободата днес и тук 30 Ноември 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Единна Русия" губи конституционното си мнозинство в Държавната дума, констатира руският печат

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА


Москва, 5 декември /БТА/
   "Единна Русия" - управляващата партия в Руската федерация, губи конституционното си мнозинство в Държавната дума, констатира руският печат. Изданията коментират предварителните резултати от парламентарните избори в неделя.
   Според предварителни данни на ЦИК след преброяване на 95 процента от бюлетините, "Единна Русия", получава 49,67 на сто от  гласовете, информира ИТАР-ТАСС. Комунистическата партия е на
втора позиция с 19,13 на сто, "Справедлива Русия" е трета с 13,18 на сто, а на четвърто място са либералдемократите с 11,66 процента.
    В Думата влизат и четирите сегашни парламентарни партии, обобщава "Комерсант". Президентът на Русия Дмитрий Медведев, оглавил листата на управляващите, заяви, че "Единна Русия" ще бъде принудена да влиза в коалиции.
   "Единна Русия" ще получи мнозинство в парламента само заради  спецификата на руското изборно законодателство, твърди "Ведомости", чиито експерти обещават трудна петилетка за партията на властта.
   "Единна Русия" е свикнала да работи, разполагайки с конституционно мнозинство. Занапред, когато взема основните си политически решения, ще й се налага да сключва споразумения с други фракции, прогнозира руският политолог Алексей Макаркин пред "Ведомости", цитиран от Би Би Си.
   "Фактически изборите се превърнаха в референдум срещу "Единна Русия", пише в "Известия" наблюдателят Борис Межуев.
   Държавната дума ще бъде "двуядрена", смята анализаторът Алексей Мухин, цитиран в материала. Едното "ядро" ще е "Единна Русия", а другото ще бъде формирано от съюз между комунистите и
"Справедлива Русия".
   Всичко зависи от това дали комунистите ще склонят на подобен  съюз, но един такъв тандем ще увеличи политическата им тежест, отбелязва експертът.
   Колегата му Дмитрий Орлов обаче изключва възможността за сплотяване на опозицията заради стари конфликти и големите разногласия между партийните лидери.
 

(БТА)


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional