Свободата днес и тук 24 Ноември 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

В Русия със сигурност ще бъде създадена нова дясна партия, заяви Алексей Кудрин пред руски вестник

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА


Москва, 12 декември /БТА/
   Бившият финансов министър на Русия Алексей Кудрин заяви в интервю за "Ведомости", че е готов да участва в създаването на нова авторитетна десноцентристка партия и не се смята за съмишленик на премиера Владимир Путин - лидер на управляващата "Единна Русия", предаде Интерфакс.
   "Търсенето на такава структура (дясна партия - бел. на Интерфакс) е толкова високо, че със сигурност ще започне и създаването й. Сега ще тръгне сплотяване на либералните и демократичните сили. Абсолютно съм убеден в това и самият аз съм  готов да съдействам", каза Кудрин пред "Ведомости".
   По думите му, "създаването на такава партия ще е най-сериозният резултат" от парламентарните избори в Русия на 4 декември.
   "Липсата на десен фланг в политическата система на Русия значително влошава спектъра от политически партии и възможностите за гражданите да осъществяват предпочитанията си",  изтъкна бившият руски финансов министър.
   Според него, самото присъствие на дясна партия на политическата арена в Русия, дори ако тя не влезе в Държавната дума, може да промени ситуацията в страната. Дейността на тази партия ще създаде политическа конкуренция и спор по много въпроси, прогнозира той.
   Нарастването на разходите за отбрана примерно изобщо не бе обсъждано по време на предизборната кампания. Само една дясна партия може да повдига подобни въпроси и да ги издига на ново равнище на дискусия, заяви Кудрин.
   Той съобщи, че не е гласувал за "Единна Русия". Същевременно  констатира, че управляващите губят подкрепа и ще трябва да търсят компромиси с други партии.
   Втората вълна от кризата в световната икономика вече е започнала. За жалост малцина знаят как ще се развие тя, посочи Кудрин в интервюто, цитирано от РИА Новости.
   "Светът не е открил рецепти срещу нея. Икономическите закони  обаче си остават. Днес вече е очевидно, че масовото печатане на  пари с цел запазване на търсенето, подкрепа за икономиката и
намаляване на безработицата ще отложи проблема, но няма да ни отърве от него", предупреди пред "Ведомости" бившият финансов министър на Русия.

 

(БТА)


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional