Свободата днес и тук 22 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

2012 г. обещава още повече политика в Русия - на всички нива и във всички измерения, пише руски всекидневник

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА


Москва, 30 декември /БТА/
 Тази година политиката се върна в Русия и това е основният резултат от президентския мандат на Дмитрий Медведев. 2012 г. обещава още повече политика в Русия - на всички нива и във всички измерения, пише в коментар на уводно място главният редактор на "Независимая газета" Константин Ремчуков.
   Преди Медведев всички твърдяха, че в Русия има само един политик - Владимир Путин. После дълго време казваха "един и половина". А сега чуваме съвсем различни интонации и други думи  от парламентарни лидери като Зюганов, Миронов и Жириновски (водачи съответно на комунистите, "Справедлива Русия" и либералдемократите, б. р.), пише авторът.
   Избирателите в Русия веднага усетиха новия повей и дадоха гласовете си на тези възродени политици. Партията "Единна Русия"  изгуби конституционното си мнозинство. Укрепна и извънсистемната опозиция, отбелязва наблюдателят. Той прогнозира, че известният блогър и опозиционер Алексей Навални със сигурност "ще стане един ден пълноценен кандидат-президент".
   Отминаващата година ще се запомни според автора с това, че "образованото общество" в Русия не призна резултата от парламентарните избори - победата на "Единна Русия", която е "в рязък контраст с битовите усещания. Когото и да попиташ (. . .) никой не е гласувал за ЕР".
   Рейтингите на премиера Владимир Путин и на президента Дмитрий Медведев паднаха тези есен с по 20 пункта. Гражданите на  Русия не им простиха приятелската договорка за рокада в тандема: днес ти си президент, а утре аз -  и обратно. Плъзнаха и вицове на тази тема,  посочва коментаторът.
   "На фона на арабската пролет, повсеместно демонстриране на човешко достойнство, вертикалата продължаваше да смята нашия народ за предсказуем източник на собствената си легитимност", пише той. Протестите срещу изборните фалшификации обаче "показаха на всички Другата Русия. Осмислена, умна, образована, заинтересована. С една дума, такава, в която на човек му се живее. И му се ще  да се гордее с нея",   изтъква журналистът. 

Главният редактор на "Независимая газета" пожелава на всички  нейни читатели "здраве, благополучие, добро настроение. И нещата да минат без гражданска война".

(БТА)
  


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional