Свободата днес и тук 24 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Първичните избори на републиканците за президентските избори в САЩ са основна тема в западния печат

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА


София, 10 януари /БТА/
    Първичните избори на републиканците за президентските избори в САЩ са основна тема в западния печат по повод тазвечершното гласуване в щата Ню Хемпшър, където фаворит измежду шестимата кандидати отново е бившият губернатор на Масачузетс Мит Ромни.
   Мит Ромни се бори да задържи преднината си в републиканската  надпревара, а съперниците му се стремят да забавят похода му към партийната номинация и да повдигнат съмнения за избираемостта му като го представят за корпоративен злодей, който уволнява хора, пише вестник "Ню Йорк таймс".
   Колкото повече Мит Ромни се преструва, че влиза в положението на милионите американци, които преживяват тежко сегашната икономическа ситуация, толкова по-малко изглежда разбира отчаянието им. А останалите републикански кандидати не изглеждат по-наясно с грижите на повечето избиратели от него, пише вестникът в редакционна статия.
   Ромни твърди, че опитът му на бизнесмен му дава разбиране за  икономиката и умения да я оздрави. Опонентите му - особено Нют Гингрич, Рик Санторъм, Рон Пол и Рик Пери - твърдят, че политическият им опит им дава същото предимство. В действителност никой от тях не е предложил нещо по-различно от
изтъркани или крайни икономически предписания, с което не дават особени доказателства, че могат да влязат в положението на хората в средата или дъното на стълбицата, отбелязва изданието.
   "Ромни под атака с наближаването на първичните избори в Ню Хемпшър", е заглавието на вестник "Вашингтон пост".
   На закуска с бизнес лидери Ромни заяви: "Обичам да мога да уволнявам хората, които ми осигуряват услуги." Бившият губернатор на Масачузетс имаше предвид здравните застрахователи,  които не осигуряват адекватна услуга, но в навечерието на първичните избори в Ню Хемпшър опонентите му се възползваха от тази явно непланирана реплика на един обикновено предпазлив кандидат, пише вестникът.
   Ромни имаше предвид не да се съкращават работници, а да се защити свободния пазар чрез смяна на доставчици ако услугата е с  ниско качество, пише вестник "Гардиън".
   Като се има обаче предвид циничният начин, по който рекламните клипове се изкривяват досега в тази кампания, има голяма вероятност изказването му да се използва в клипове в рамките на негативна кампания, като се използват само думите: "Обичам за мога да уволнявам хора". Това е предизборен бонус не само за Демократическата партия, но и за оставащите в надпреварата за партийната номинация републиканци, отбелязва вестникът.
   Останалите републикански кандидати се опитват да намерят начин да забавят набраната инерция на бившия губернатор на Масачузетс преди кампанията на първичните избори да продължи към  щата Южна Каролина на 21 януари, пише вестник "Дейли телеграф".
   Поредна победа за Ромни на 21 януари ще го доближи "на една ръка" от получаването на партийна номинация. Той спечели първия етап в Айова, макар и само с осем гласа разлика.
   Все пак допитване на университета в Съфолк от снощи сочи, че  преднината на Ромни в Ню Хемпшър вече е спаднала на 33 процента, а миналата седмица беше 43, отбелязва вестникът.

 

(БТА)


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional