Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Цецо /Уни/ Реформата

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Сухиванов

Вътрешният Цецко започва да става забавен в усилията си да ни прави на идиоти... Последният напън бе съкращението на 3000 мъртви души, пенсионирани с по 20 заплати. Ашколсун, бабо, машаллах! Те били пенсионирани поетапно, с мъдър план така да се каже, след навършване на пенсионна възраст, след което младите и напращяли пенсионери, висват до живот на шията на бюджета. Цецко изкара чак и графики, от които нищо не се разбираше, но ставаше ясно, че все пак 3000 били в пенсия, а на други 3000? Предстои, или какво? Не разбрахме. Знаем, че в МВР не са силни по обясненията, но все пак?!

Пенсионираните са добре, с чувство за изпълнен служебно дълг пред Държавата...Не че преди това от техният джобен тенис е имало някаква полза, барем да си бяха остали  по бюрата. Те това ще да е  реформата в МВР? Щото друго засега не видяхме да се прави. Междувременно оставащите на работа продължават с гафовете, щото нямам как репресивната машина иначе да покаже, поскърцва и заработва заплати. Впрочем 1 милиард данъкоплатски левчета е годишният бюджет на ведомството. Поне така казват. Нека. Но да работят за обществото, а не да млатят гражданите. Верно, после ги мъмрят, ако работата се размирише. Но битите – бити...   Доктрината „Цецко Ц.” явно е – со мирно, со благо и с по-малко кютек... Остава да ръкопляскаме. И да се примирим с охранителната гмеж, дето ни пази денонощно.

Всъщност като виждаме, че кадри на ДС непрекъснато изплуват кариерно от МВР, се питаме дали настина и кога са се деполитизирали? Щото генералите и полковниците са се клели на навремето на Партията и едва ли са и изменели. Малко са се снишили, но не и заплатите им, че и пенсиите. После се питаме защо нямало пари за другите пенсии, за образование и за култура, за достойно заплащане на работещите, които сега плащат пенсиите на нашивкаджии и шапкари.

Едва ли нещо ще се промени при сегашното ръководство на държавата, което се грижи само за спортните галфони и авермахта от МВР.

А вижте какво правят КАТ – грижат се за застраховането на автомобилите. Чии са за/страх/ователните компании знаем. И още нещо, защо всяка година автомобилите трябва да минават годишен преглед – ами да пълнят гушите на тия от сервизите, също знаем чий бизнес са. Въобще  под предлог,  че се /уж/ грижат за гражданите, някои си пълнят джоба. Преди време ни измъкнаха сума пари за смяна на регистрационните табели, сега ще змисля нещо друго за смяна.

 Въпросът е да се симулира дейност. Ден да мине, самун да загине... Основният приницип на милицията.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional