Свободата днес и тук 24 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Вирусните загуби на руската армия"коментира "Независимая газета"

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА


Москва, 9 февруари /БТА/
    Руската военна прокуратура и властите в сибирския Красноярски край разследват поредното извънредно произшествие в армията на Русия, пише "Независимая газета".
    Във вторник в Красноярск почина от вирусна пневмония войник от стратегическите ракетни войски и почти още 20 други военнослужещи са в болница с диагноза остро респираторно вирусно заболяване (ОРВИ) За лечение от пневмония са изпратени в болница и 23-ма военни от друго местно ракетно поделение, пояснява вестникът, като цитира съобщение на руското министерство на отбраната.
    Депутатът от местния парламент в Красноярски край Юрий Швиткин свързал заболяванията и смъртта на войника с евентуален стремеж на военното командване да скрие фактите и да помогне на болните със свои сили. Друга версия, представена във вестника, ги обяснява с униформите, неподходящи за суровата зима в Сибир, и "недостатъчните температури в казармите".
    Това не е първият случай на масови заболявания в руската армия. Миналата есен близо 30 войници се разболяха от пневмония на Мулинския полигон в Централна Русия и един почина; малко по-рано пневмония и ОРВИ поразиха няколкостотин военни в западния град Воронеж и също имаше смъртен случай; през декември 2010 г. в в сибирския град Юрга над 200 войници бяха настанени в болници с простудни заболявания. Почти във всички случаи за спасяване на войниците бяха търсени цивилни медици, посочва изданието.
    Масовите заболявания в руската войска се дължат на "системни грешки в реформирането на военната медицина", довели по-специално до недостиг на военномедицински заведения, заяви за
"Независимая газета" пожелал анонимност лекар експерт, работил продължително време в Главното военномедицинско управление към министерството на отбраната.
    За "системни грешки в реформата на армията и (военноморския) флот" - ликвидиране на военни болници, съобщава и Юрий Тарлавин от руския национален синдикат на военнослужещите, говорил пред вестника.
    По официални данни на министерството на отбраната, днес в 17 от 83-те региона на Русия изобщо няма военномедицински учреждения, а в още 30 региона гарнизоните са твърде отдалечени от тях, добавя  "Независимая газета".

/Андрей Шарков/

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional