Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Колю Ролекса си показа рогата

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Сухиванов

Посткомунистическата номенклатурна издънка и пловдивски владика Николайчо пак осра на патките мерията. Този път в Батак. И то навръх честването на смъртта на Апостола на свободата… Като окичи и позлати костницата в черквата Св Неделя с жертвите на Априлското въстание. И я оскверни с отровни си думи. Вероятно сетне предстои налепване с  копринени тапети на стените на черквата? Кой знае, неведоми са помислите Николаеви… По мътни и от миналото на доносническия синедрион.

Същият този синод, състоящ се от изпечени мошеници, които някои днес искат да се покаят в морален план. Но тарикатите в раса не се дават лесно /освен на ДС/, а моралът да си гледа работата... Бургаският мутрополит Йоаникий  /агент Кирилиевич/, вербуван дор 2 пъти от тайните комунистически  служби, нагло заяви, че трябвало да се види какво пише /е останало!/ в досиетата и тогава да се говорело по въпроса. А кой е въпросът? И какво да се говори?! За посраните им гащи ли? За безподобния гьосуратлък на сребролюбивата синодална банда? Това обаче били църковнически дела и никой нямал право да ги съди. Ама ние не ги съдим – просто плюем връз пасмината.

Но да се върнем на деянията Николаеви. С какво право някакво развихрящо се попче разполага с българската история? И с останките на мъртвите? Николайчо Ролекса дори си позволи да се кара на българите, неясно за какво обаче. Някой искал църквата да мирише на мухъл! Я виж ти – какъв чувствителен нос имал владиката максималист! А ние мислехме, че е изсъхнал на вярата си и предстои да Му окапе от непоносимата византийска воня, прииждаща от синодалните кирливи ризи. Смърди, та се не трае.

Но явно Николайчо е обръгнал на мириса на леш, нещо повече, настървил се е като лешояд. Оказва се, според изказването на владика му, че освен черквите и смъртта е исконно притежание на БПЦ? Къде ти е, смърте, жилото? Явно в ръцете на архийереите, явно тя ги храни, а и те нелошо са и служили и ще и служат.

Против кого се гневи Николайчо? Против кого ли не. Налита като разгонено говедо и сипе хули. От името на кого го прави? Ами ясно от кого. От бляскавия Сатанал, чийто лъстиво злато сега лъсна покрай насечените с ятаган черепи на батачани. Николайчо решил да ги естетизира. Бравос, кьопоулар! Красотата ще спаси света.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional