Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Дейли телеграф" коментира кризата в Гърция и проблемите на младото поколение

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТАЛондон, 21 февруари /БТА/
    В коментар по повод гръцката дългова криза британският "Дейли телеграф" пише, че младите гърци години наред ще бъдат жертви на строгите мерки за икономии, които бяха поискани в замяна на отпуснатия спасителен пакет от 130 милиарда.
    Гърците силно се опасяват, че "хлябът, образованието и свободата" ще останат несбъдната мечта през следващите години. Сега атиняни живеят в град, където физическият упадък е в унисон със социалните тревоги: светофарите не работят, защото демонстранти са ги счупили или защото властите, които уволняват хиляди хора, вече не се грижат за ремонтите.
    Безработицата сред хората на възраст под 25 години вече възлиза на 48 на сто, като се е увеличила с повече от една трета от ноември 2010 г. досега. Единственият възможен отговор за младите е да емигрират. Но може би най-тъжен е показателят за броя на самоубийствата в Гърция - през 2008 г. той е бил 2,8 на 100 хиляди души, а през миналата този показател е бил 6, посочва "Дейли телеграф".
    Младите гърци не могат да бъдат винени за кризата в страната, но какво да кажем за по-старото поколение, което е гласувало за корумпирано правителство, раздавало е работни места по роднински или политически принцип и ловко се е изплъзвало от плащане на данъци, пита вестникът. Това поколение започна прочутия студентски бунт в атинската политехника през 1973 г., който свали военния режим и донесе демокрацията. Сега може да се каже, че същото поколение разруши страната, пише в коментара си "Дейли телеграф".
    /Климент Тренков/

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional