Свободата днес и тук 24 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

НЕКА ПЛЮСКАНЕТО ДА ПРОДЪЛЖИ?

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Комитет за екологоикономическа защита на Свищов

            До края на годината в България ще бъде доставено оборудването за АЕЦ „Белене”, обяви Йордан Йорданов, бивш директор на АЕЦ „Козлодуй”.Той обясни, че оборудването за АЕЦ „Белене” в момента се произвежда в Русия, а за първи път в процеса по производството и тестването на готовия реактор участват български специалисти.

            Това научаваме от сайта „Всеки ден”.

            Как така се произвежда, като не е сключен договора? Очевидно някой лъже, и то много на едро. Покажете ни един едничък случай, при който без договор или най-малко без достатъчни гаранции, заменящи договора, някой ей така` на своя глава и на свой риск, започва да прави разходи за милиарди. Излиза, че договора за консултации с англичаните е прах в очите. Кранчето никога не е спирало. За това, какво ни очаква, научаваме от руснаците. Те ни открехнаха, за фалшифицираното с нискокачествен метал оборудване, доставено в Козлодуй. Те арестуват самозабравилите се техни енергетици. За извършени престъпления, за кражби на баснословни пари. Дори и разтегливият морал в Путинова Русия не издържа на подобна наглост.

            А какво се случва у нас. Една групичка мародери, като Йордан Йорданов, от позициите на посветени ни спускат на час по лъжичка информация за това, което се върши. Мародери не е метафора, защото си е истинско мародерство да угробиш малка, нещастна, бедна и безпомощна България с тази идиотска централа. И всичко това на ползу джобу.

            До кога ще пълним гушите на тези всеядни гадини. Те насищане нямат. Ще минат през трупове, но ще се докопат до проклетите сребърници.  Ето, професор Черноземски твърди, че броя на заболелите от рак у нас вследствие на Чернобил е около милион. Представяте ли си? Милион! Колко трябва да станат. Милиард? И мислите ли, че у тези хора има капка милост, грам състрадание? Не! Те ще плюскат, ще плюскат, ще плюскат до пръсване. Ще ги заместят техните наследници. И плюскането ще продължи. Ще продължи докато свят светува.

            А ако нещо стане с Белене, те ще са първите, които ще напуснат страната. Ще идат при богатствата си, които десетилетия трупат в западни банки. Ще се изтегнат в дворците, които предвидливо отдавна са построили. На нас ще се падне тежкият жребий да се борим с поразената си земя. Нашите деца ще поемат смъртоносните облъчвания. А техните деца? О, техните деца ще са далече, на безопасно място. И ще продължат да плюскат.

            Хора, помогнете!

            За Бога, ако сте българи и милеете за Родината, спрете ги! Една България ни остана. Искат да ни вземат и нея. Белене не трябва просто да се спре, трябва да се забрави. Време е и за възмездие. Време е да прочетем този документ, който е подписан и който не е договор. Но е със сила по-голяма от който и да е договор. Защото всеки договор може да се прекрати. Поетите от наши душмани ангажименти обаче са нещо друго. Това ще да е клетва пред чужденеца, без който някои не могат. И се събуждат отново и отново. Джамов говори за партия на проруските олигарси. Наглеци! Да им противопоставим партията на пробългарските българи. Защото, сигурни сме, има и такива. Ние сме една малка част от тях.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional